Το άγχος βρίσκεται παντού γύρω μας: Στη δουλειά, στις φιλίες μας, στις σχέσεις μας… Αγχωνόμαστε σχεδόν για τα πάντα σε καθημερινή φάση, απ’ το πώς θα εξελιχθεί η σχέση μας μέχρι το πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς που ήρθαν. Άγχος, άγχος, άγχος. Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε φίλο σου εάν αγχώνεται, πιθανότατα η απάντηση που θα πάρεις είναι “γιατί υπάρχει κάποιος στις μέρες μας που δεν αγχώνεται;”.

Το υπερβολικό άγχος, όμως, μας “τρώει”. Μας μικραίνει κυριολεκτικά τη ζωή, καθώς συνδέεται με μια σειρά από ασθένειες, ενώ μας μικραίνει τη ζωή κι από μια άλλη οπτική: Όσο αγχωνόμαστε χάνουμε στιγμές απ’ τη ζωή μας, τις οποίες τελικά δεν ζούμε, επειδή αγχωνόμαστε! Το τεστ που δείχνει πόσο άγχος έχεις είναι εδώ και βασίζεται στα χρώματα.

Οι δημιουργοί του υποστηρίζουν ότι μέσα απ’ τις απαντήσεις που θα δώσεις σε μια σειρά από ερωτήσεις για τα χρώματα, θα μπορέσουν να καταλάβουν πόσο άγχος έχεις και θα σου βγάλουν ένα αποτέλεσμα με το επίπεδο του άγχους σου.

Οκ, μπορεί ν’ ακούγεται λίγο τρομακτικό, αλλά μην ξεχνάς ότι είναι απλά ένα τεστ στο Ίντερνετ, που δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να πάρεις 100% στα σοβαρά, αλλά μπορεί να σε προβληματίσει με το αποτέλεσμά του.

Τι λες; Θα του δώσεις μια ευκαιρία;

Τα επίπεδα του άγχους

1. Ήπιο Άγχος

Το ήπιο άγχος είναι αυτό που συναντάμε πιο συχνά και έχει να κάνει συνήθως με προβλήματα και ανησυχίες της καθημερινότητας, όπως το εργασιακό περιβάλλον, οικογενειακά θέματα κτλ.. Η έντονη νευρικότητα είναι ένα από τα συμπτώματα σ’ αυτό το επίπεδο.

2. Μέτριο Άγχος

Τα συμπτώματα σε αυτό το επίπεδο περιλαμβάνουν εντονότερους χτύπους στην καρδιά, ξηροστομία, εφίδρωση, πόνο στο στομάχι και ναυτία. Οι άνθρωποι με μέτριο άγχος μιλάνε πιο γρήγορα, ενώ κάνουν και πιο γρήγορες κινήσεις. Όσοι «τρώνε» τα νύχια τους, επίσης, βρίσκονται σε αυτό το επίπεδο.

3. Σοβαρό άγχος

Μπορεί όσοι το βιώνουν να μην το αναγνωρίζουν καν. Ο πονοκέφαλος, ο εμετός ή η διάρροια, οι διάσπαρτες σκέψεις, η ακανόνιστη συμπεριφορά και το αίσθημα φόβου είναι μερικά μόνο από τα συμπτώματα.

4. Κρίσεις πανικού

Οι κρίσεις πανικού μπορεί να προκληθούν από ακραία περιστατικά και γεγονότα στη ζωή. Όσοι βιώνουν κρίσεις πανικού μπορεί να δυσκολεύονται να μιλήσουν, να καθίσουν ή ακόμη και να παραμείνουν ακίνητοι.

Δες εδώ ποια τρόφιμα έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το άγχος και ένταξέ τα στη διατροφή σου!

Διάβασε ακόμα:

Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό το τραγούδι μειώνει το άγχος μέχρι και 65%!