Το μαθηματικό τεστ που έχει τρελάνει το Ίντερνετ!

LIKE US ON FACEBOOK

Ελάχιστοι μπορούν να περάσουν αυτό το τεστ μαθηματικών και οι περισσότεροι που το έχουν δοκιμάσει, καταλήγουν μες τα νεύρα που δεν καταφέρνουν να το ολοκληρώσουν σωστά! Θα το δοκιμάσεις;

Σ’ αυτό το μαθηματικό τεστ θα απαντήσεις σε 15 ερωτήσεις μαθηματικών, αλλά δεν πρέπει να κλέψεις! Μην βγάλεις το κομπιουτεράκι ή αρχίσεις και γκουγκλάρεις τη σωστή απάντηση, γιατί θα παίζεις άδικα! Εξάλλου, σε κάποιες ερωτήσεις πρέπει απλά να το «έχεις» για να βρεις τη σωστή απάντηση κι όχι να ξέρεις να γκουγκλάρεις!

Υπάρχουν πολλά παιδιά που στο σχολείο λατρεύουν τα μαθηματικά κι άλλα έχουν κλίση σε μαθήματα όπως έκθεση, λογοτεχνία κτλ. Φυσικά, ο κάθε άνθρωπος έχει μια κλίση, αλλά αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το ότι όταν ήσουν μικρός δεν αγάπησες τα μαθηματικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα είσαι καλός σ’ αυτά για μια ζωή!

Έρευνες έχουν δείξει στο παρελθόν πως η άποψη ότι η ικανότητα στα μαθηματικά είναι κυρίως έμφυτη είναι ένα μεγάλο ψέμα! Ψυχολόγοι έχουν μελετήσει αυτή την άποψη και καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η πίστη ότι είναι έμφυτη η ικανότητα στα μαθηματικά, πολλές φορές οδηγεί σε λιγότερη ή περισσότερη προσπάθεια:

Οι μελέτες σχετικά με το πως αντιλαμβανόμαστε την ικανότητα, έχουν δείξει δύο διαφορετικούς τύπου προσανατολισμού. Οι μαθητές με τον πρώτο τύπο (Incremental orientation), πιστεύουν ότι η ικανότητα (νοημοσύνη ) είναι εύπλαστη, με αποτέλεσμα να καταβάλουν μεγαλύτερη προσπάθεια. Οι μαθητές με τον δεύτερο τύπο προσανατολισμού (Entity orientation) πιστεύουν ότι η ικανότητα τους δεν είναι εύπλαστη, κάτι που τους αποτρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο

Δες κι αυτό:

Μήπως το IQ σου είναι πάνω από 151; Έτσι θα το καταλάβεις!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved