Καλέ τι είναι αυτά τα σύμβολα και οι αριθμοί; Τι μας βάζετε να κάνουμε μεσημεριάτικα; Επειδή κάπως έτσι θα είναι η αντίδρασή σου όταν πατήσεις το play αποφασίσαμε να σε προειδοποιήσουμε!

Το κρυπτογραφημένο test IQ θα σου προκαλέσει πονοκέφαλο, όμως, μπορεί ν’ αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο δύσκολο όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως… #not!

Η αλήθεια είναι πως κάπου στη δεύτερη ερώτηση θ’ αρχίσεις να πιάνεις το νόημα… Κι εκεί που θα γεμίσεις σιγουριά για τον εαυτό σου, θα το χάσεις ξανά! Εμείς προσπαθήσαμε, κάναμε μια καλή αρχή και στο τέλος λέμε με περηφάνια ότι αποτύχαμε! Εσύ;

 

 

Τι είναι το IQ;

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα. Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυίας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι και τη φαντασία, την αποφασιστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη κλπ που θα έδιναν πιο συνολικά την εικόνα ευφυΐας κάποιου.

Το ενήλικο IQ ορίζεται ως η σπανιότητα μιας πνευματικής επίδοσης ενός ενήλικα στον γενικό, μη επιλεγμένο πληθυσμό. Η σπανιότητα της επίδοσης ορίζεται από την απόσταση της επίδοσης IQ από το μέσο όρο που είναι ένα IQ 100.

Αν θέλεις κάτι πιο “βατό” μπες εδώ για να κάνεις το test IQ με μόλις 5 ερωτήσεις!

Διαβάστε ακόμα:

O απόλυτος γρίφος με το κλειδωμένο δωμάτιο θα δείξει το IQ σου