Αυτές τις μέρες όλοι προσπαθούμε να μάθουμε λίγο καλύτερα τους βασικούς κανόνες υγιεινής και πρώτο- πρώτο το σωστό πλύσιμο των χεριών. Πολλοί διάσημοι μας έχουν δείξει στα social media τους πώς να πλένουμε σωστά τα χέρια μας, τραγουδώντας τραγούδια, ενώ φυσικά οι αρμόδιοι φορείς έχουν εκδώσει με τη σειρά τους οδηγίες. Εσύ έχεις μάθει να πλένεις σωστά τα χέρια σου ή θεωρείς πως ακόμα δεν το κάνεις με τον σωστό τρόπο;

Ένα κουίζ θα σου μάθει να πλένεις σωστά τα χέρια σου, κάνοντάς σου ερωτήσεις. Το κουίζ σε ρωτάει διάφορα πράγματα σχετικά με το σωστό πλύσιμο των χεριών και φυσικά εάν απαντήσεις λάθος, θα ξέρεις ότι το κάνεις και λάθος και στην πράξη.

Παίζει ρόλο η θερμοκρασία του νερού; Το τι σαπούνι θα χρησιμοποιήσεις; Ποιες περιοχές του χεριού πολλές φορές ξεχνάς να πλύνεις αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις; Πόσα δευτερόλεπτα πρέπει να πλένεις τα χέρια σου; Ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να στεγνώνεις τα χέρια σου; Με ποιο σημείο του χεριού σου είναι ιδανικό να κλείνεις την βρύση; Πότε πρέπει να ξαναπλένεις τα χέρια σου;

Αν καταφέρεις να σκοράρεις 10/10 σ’ αυτό το τεστ, τότε μάλλον πλέον έχεις μάθει να πλένεις σωστά τα χέρια σου! Εάν πετύχεις κάτω από 6/10, μάλλον χρειάζεσαι επανάληψη!

Πάτα play και ξεκίνα!

Και τελικά… πώς πλένουμε σωστά τα χέρια μας;

  1. Ανοίγεις τη βρύση κι αφήνεις το νερό να τρέξει πάνω στα χέρια σου ενώ τα τρίβεις μεταξύ τους.
  2. Προσθέτεις σαπούνι στα χέρια σου.
  3. Τα τρίβεις καλά μεταξύ τους, επιμένοντας σ’ όλα τα σημεία: Ανάμεσα στα δάχτυλα, κάτω απ’ τα νύχια, στην παλάμη, στο πάνω μέρος της παλάμης.
  4. Κάνεις αυτή τη διαδικασία για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.
  5. Ξεπλένεις καλά τα χέρια σου βάζοντάς τα κάτω απ’ το νερό.
  6. Σκουπίζεις καλά τα χέρια σου με μια καθαρή πετσέτα.

Δες ακόμα:

Μύθοι και αλήθειες για τον κορονοϊό | Πόσο καλά ενημερωμένος είσαι;

Photo: Freepik