Με την ιστορία πώς τα πάμε; Καλά; Διαβάζαμε στο σχολείο; Έχουμε ασχοληθεί καθόλου ή μπα; Αυτό το τεστ ιστορίας είναι η απόδειξη. 

Όπως έχουμε πει, μερικές γενικές γνώσεις μόνο χρήσιμες μπορούν να είναι και καλό είναι όλοι να τις έχουμε, και φυσικά να μην τις ξεχνάμε μεγαλώνοντας. Ήρθε, λοιπόν, η ώρα να δούμε αν θυμάσαι μερικά πραγματάκια που έμαθες στο σχολείο και φυσικά μόνο ασήμαντα δεν είναι, όμως αφορούν αποκλειστικά την… ιστορία!

Μέσα σε μόλις 5 λεπτά τεστάρουμε τις γνώσεις σου στην ιστορία, ώστε να δεις αν είναι επαρκείς. Το ότι είσαι πολλές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή ή το ότι διάβαζες στο σχολείο -κάποτε- δεν σημαίνει πως θα αποδειχθείς καλός και σ’ ένα τεστ ιστορίας, που δεν είναι και πολύ απλό. Για την ακρίβεια οι ερωτήσεις απλές είναι και τις περισσότερες θα έπρεπε όλοι να μπορούμε να τις απαντήσουμε αμέσως, όμως λίγοι είναι αυτοί καταφέρνουν να βρουν τη σωστή απάντηση.

Πρόκειται για ένα τεστ με 14 ερωτήσεις, βασισμένες σε ιστορικά γεγονότα. Αν πιστεύεις ότι είσαι γνώστης των ιστορικών γεγονότων -έστω των σημαντικότερων- τότε θα πρέπει να σκοράρεις τουλάχιστον 10/14 σ’ αυτό το τεστ ιστορίας.

Είσαι έτοιμος να τεστάρεις τις γνώσεις σου στην ιστορία;

 

Κι αν τελικά δεν τα πήγες και τόσο καλά σ’ αυτό το τεστ με τις ερωτήσεις ιστορίας, μην απογοητεύεσαι, αλλά και μην το αφήνεις έτσι. Σημασία έχει να γίνεσαι καλύτερος, να βελτιώνεσαι καθημερινά και να τροφοδοτείς τον εγκέφαλό σου με χρήσιμα πράγματα. Λίγες γνώσεις στην ιστορία μόνο καλό μπορούν να σου κάνουν, γι’ αυτό καλό θα ήταν να ανοίγεις κανένα βιβλίο που και που ή έστω ένα έμπιστο site στο διαδίκτυο που θα καλύψει τα κενά σου στην ιστορία. Κλείσε για λίγο το Instagram και άνοιξε την Larousse.

Διάβασε ακόμα:

Αυτό το τεστ ιστορίας μας θυμίζει ότι ο κόσμος δεν ήταν πάντα τόσο άσχημος

Photo: Unsplash/ Giammarco Boscaro