Το μυαλό είναι ένα πολύ περίπλοκο και πολύπλοκο μέρος του ανθρώπου. Η ψυχολογία είναι η επιστημονική μελέτη του ανθρώπινου νου και των λειτουργιών του, ειδικά εκείνων που επηρεάζουν τη συμπεριφορά σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο.

Αυτό το δύσκολο τεστ ψυχολογίας τεστάρει τις γνώσεις σου γύρω απ’ την ψυχολογία και στο τέλος σου λέει εάν περνάς ή κόβεσαι!

Ποιος είναι ο πιο γνωστός ψυχολόγος όλων των εποχών; Τι ακριβώς μελετά η επιστήμη της ψυχολογίας; Τι σημαίνει για σένα εάν λειτουργείς κυρίως με βάση το δεξί μέρος του εγκεφάλου;

Αυτά κι άλλα πολλά καλείσαι ν’ απαντήσεις σ’ αυτό το τεστ, το οποίο θα σε γεμίσει με ουσιαστικές γνώσεις γύρω απ’ την επιστήμη της ψυχολογίας.

Info!

Η ψυχολογία έχει ως άμεσο στόχο την κατανόηση της συμπεριφοράς των ανθρώπων τόσο ως άτομα, όσο και ως ομάδες, προσπαθώντας και να εξάγει γενικές αρχές αλλά και να ερευνήσει ειδικές περιπτώσεις, με τελικό στόχο να ωφελήσει την κοινωνία. Οι ψυχολόγοι προσπαθούν να κατανοήσουν το ρόλο που οι άνθρωποι λειτουργούν τόσο ως ανεξάρτητες μονάδες, αλλά και ως μονάδες της κοινωνίας, καθώς και να εξερευνήσουν τις φυσιολογικές και βιονευρολογικές διεργασίες που αποτελούν τη βάση συγκεκριμένων συμπεριφορών.

Εάν αναρωτιέσαι τι ακριβώς κάνουν οι ψυχολόγοι, εν συντομία πρέπει να ξέρεις ερευνούν θέματα όπως η αντίληψη, η νόηση, η προσοχή, η συγκίνηση, η φαινομενολογία, το κίνητρο, η λειτουργία του εγκεφάλου, η προσωπικότητα, η συμπεριφορά, και οι διαπροσωπικές σχέσεις, που συμπεριλαμβάνουν ψυχολογική ελαστικότητα, οικογενειακή ελαστικότητα και άλλες περιοχές τέτοιων σχέσεων.

Δες κι αυτό:

Γιατί ο ψυχολόγος είναι το καλύτερο δώρο για τον εαυτό σου!

Συγγνώμη, ο ψυχολόγος σου δεν μπορεί να είναι φίλος σου

Photo: Getty Images