Τι σχέση μπορεί να έχουν διατροφή στην καραντίνα και προσωπικότητα; Κι όμως μεγάλη, αφού το τι τρως δεν αφορά μόνο… το στομάχι σου. 

Αν λοιπόν είσαι σπίτι σε καραντίνα είτε αναγκαστική είτε επειδή εσύ το διάλεξες για να προστατεύσεις την υγεία σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να έχεις το νου σου και στη διατροφή σου. Το τι τρως είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι πολύ εύκολο να πάρεις βάρος όταν κάθεσαι πολλές ώρες στο σπίτι, είτε έχεις μερικές ασχολίες, είτε όχι. Μπορείς χωρίς πολύ κόπο να τρως ανθυγιεινά, καταστρέφοντας το ανοσοποιητικό σου σύστημα και παίρνοντας επιπλέον κιλά. Ωστόσο, το να πάρεις κιλά δεν είναι λύση, ούτε βέβαια το να τρως λαίμαργα, χωρίς να σκέφτεσαι τις συνέπειες.

Είναι απαραίτητο να ακολουθείς ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής καθημερινά, το οποίο θα σου προσφέρει ευεξία και ζωντάνια.

Πώς, όμως, σχετίζονται διατροφή στην καραντίνα και προσωπικότητα;

Φυσικά και η διατροφή σου παίζει ρόλο στην ψυχολογία, την προσωπικότητα και τα συναισθήματά σου. Χωρίς να το καταλαβαίνεις μπορεί με αυτά που τρως να χάσεις την ψυχική σου ισορροπία. Για παράδειγμα, το πολλά ανθυγιεινά φαγητά και τα έτοιμα προϊόντα, αν τα καταναλώνεις σε μεγάλες ποσότητες και καθημερινά, μπορούν να σχετιστούν άμεσα με το άγχος και την κακή σου εν γένει ψυχολογία.

Κάπως έτσι, λοιπόν, και μέσα από ένα πολύ εύκολο και απλό τεστ θα δεις τι δείχνει η διατροφή σου στην καραντίνα για την προσωπικότητά σου. Το μόνο που εσύ έχεις να κάνεις είναι να απαντήσεις σε 8 απλές ερωτήσεις σχετικά με το τι επιλέγεις να τρως μες τη μέρα σου και θα μάθεις αμέσως την απάντηση. Προσοχή, όμως! Να απαντήσεις αληθινά σχετικά με τις διατροφικές σου συνήθειες. Δεν είναι και τόσο κακό, ούτε σημαίνει ότι θα σου δείξει το τεστ κάποιο αρνητικό στοιχείο της προσωπικότητάς σου. Ίσα ίσα ίσως να δεις μήπως πρέπει να αλλάξεις και κάτι στη διατροφή σου.

Είσαι έτοιμος για το τεστ;

 

Διάβασε ακόμα:

Αυτή είναι η διατροφή της καραντίνας και όσα θα πρέπει ν’ αποφύγεις!

Photo: Pexels/Adrienn