Τι ποσοστό του μυαλού σου χρησιμοποιείς;

LIKE US ON FACEBOOK

Λένε πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το 5% με 10% ποσοστό του μυαλού τους σε καθημερινή βάση. Εσύ τι ποσοστό του μυαλού σου χρησιμοποιείς;

Λένε πως αν αξιοποιήσουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο στο έπακρο μπορούμε να έχουμε απίστευτα αποτελέσματα και ασύλληπτα γεγονότα. Κι αν είναι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόλις το 5% με 10% του εγκεφάλου τους αυτό είναι ικανοποιητικό. Εσύ τι ποσοστό του μυαλού σου χρησιμοποιείς;

Σκέφτεσαι σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο, το μυαλό σου δεν ησυχάζει ποτέ, κάνεις διάφορα πράγματα ταυτόχρονα και το μυαλό σου παίρνει διαρκώς «στροφές». Και είναι κουραστικό αλλά σκέψου (πάλι σκέψου) να μην μπορούσες να σκεφτείς για μια μέρα; Για λίγες ώρες; Θα ήταν σίγουρα κουραστικό.

Ωστόσο για να μην εκραγεί το μυαλό σου και σε «κάψουμε» ακόμα περισσότερο βρήκαμε, λοιπόν, ένα τεστάκι που αποκαλύπτει τι ποσοστό του μυαλού σου χρησιμοποιείς. Οι ερωτήσεις περιλαμβάνουν χρώματα και σχήματα και έχουν να κάνουν κυρίως με την παρατηρητικότητα.

Όχι, σε καμία περίπτωση δεν είναι τεστ γνώσεων αφού ένα τέτοιο τεστ δεν μπορεί να αποδείξει το ποσοστό του εγκεφάλου που χρησιμοποιείς.

Είσαι έτοιμος να μάθεις τι ποσοστό του μυαλού σου χρησιμοποιείς; Πάτα Play!

 

Να σημειώσουμε ωστόσο πως πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται πως δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας και πως πρόκειται απλώς για έναν ακόμη μύθο. Ο μύθος αυτός κατά πολλούς ξεκίνησε  απ’ τον Αμερικανό ψυχολόγο William James ο οποίος είχε δηλώσει πως «χρησιμοποιούμε μόλις ένα μικρό ποσοστό των ψυχικών και σωματικών μας δυνάμεων».

Και αργότερα φυσικά συνδέθηκε έντονα με τον Αϊνστάιν και τις ανακαλύψεις πως χρησιμοποιούσε το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου του.

Ο εγκέφαλος μάλλον είναι το πιο περίπλοκο εξάρτημα του ανθρώπινου σώματος και θέλουμε διαρκώς να μαθαίνουμε πως λειτουργεί και πολλοί επιστήμονες έχουν αφιερώσει τη ζωή τους για τις συγκεκριμένες έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Τα δύο πράγματα που πρέπει να κάνεις για “δυνατό” μυαλό!

Credits: iStock
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved