Πόσο αγχώδης είσαι; Μερικές φορές οι ρυθμοί της καθημερινότητας είναι τόσο γρήγοροι που ούτε καν το αντιλαμβάνεσαι. Θα μου πεις γίνεται να έχεις άγχος και να μην το έχεις καταλάβει; Ναι, γίνεται.

Απ’ την άλλη…υπάρχει κλίμακα για το πόσο αγχώδης είσαι; Ναι. Υπάρχουν τα φυσιολογικά επίπεδα άγχους, υπάρχει αυτό που λέμε παραγωγικό άγχος και υπάρχουν και οι αγχώδεις διαταραχές που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Αν βιώνεις έντονο άγχος, τότε έχεις έλλειψη συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο και μια συνεχή ανησυχία. Σε ορισμένες περιπτώσεις -ακόμη πιο σοβαρές- μπορεί να έχεις δυσκολία κατά την αναπνοή και συμπτώματα σαν να παθαίνεις καρδιακή προσβολή.

Το άγχος, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, επηρεάζει τόσο την ψυχολογία σου όσο και την υγεία σου. Είναι ένα έντονο συναίσθημα που νιώθεις ότι σε καταβάλλει και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Στέκεσαι αμέτοχος και νιώθεις ανίκανος. Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Εκτός απ’ την ψυχολογία, επιδρά αρνητικά και στο σώμα σου. Αν έχεις παρατηρήσει απότομες αλλαγές βάρους, αν αρρωσταίνεις συχνά, αν βγάζεις εξανθήματα και άλλες δερματικές ασθένειες, αν έχεις προβλήματα με το γαστρεντερικό σύστημα και απώλεια μαλλιών, τότε πιθανότατα βιώνεις έντονο άγχος.

Αν ακόμη αναρωτιέσαι πόσο αγχώδης είσαι….Κάνε αυτό το τεστ! Σίγουρα δεν είναι ένα επιστημονικό τεστ, αλλά ένα από αυτά που βρήκαμε στο διαδίκτυο και έχει ερωτήσεις με χρώματα! Καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα σε φωτογραφίες με χρώματα και τελικά σου αποκαλύπτει πόσο αγχώδης είσαι.

Σίγουρα τα αποτελέσματα δεν είναι ασφαλή, αλλά θα ξεχαστείς λίγο… απ’ το άγχος σου!

 

Και αφού έκανες το τεστ, χαλάρωσε! Μπορείς να χαλαρώσεις είτε δοκιμάζοντας διαλογισμό, πηγαίνοντας γιόγκα, περπάτημα, είτε απλά πάρε την κολλητή σου τηλέφωνο και πήγαινε μια βόλτα!

Δες πώς μπορείς να μετατρέψεις τον φόβο και το άγχος σου σε θετική ενέργεια!

Διαβάστε επίσης:

Ο τρόπος να μειώσεις το άγχος μέσα σε 10 λεπτά μόνο