Και ποιος δεν απολαμβάνει τη μουσική; Ακούμε μουσική όταν είμαστε χαρούμενοι, λυπημένοι, όταν διαβάζουμε, όταν δουλεύουμε, όταν χαλαρώνουμε. Αυτό το τεστ για τη μουσική κάτι μας λέει πως θα σου αρέσει!

Η μουσική μας κάνει συντροφιά και είναι μαζί μας όλες τις στιγμές. Πάντα βρίσκουμε σε αυτήν παρηγοριά και πάντα εκφράζουμε τα συναισθήματά μας μέσα από ένα τραγούδι. Ίσως και το συγκεκριμένο τεστ για τη μουσική να το κάνεις ακούγοντας το αγαπημένο σου τραγούδι (θα προτείναμε να μην το κάνεις γιατί θα σου αποσπάσει την προσοχή).

Πόσα τραγούδια γνωρίζεις απ’ έξω κι ανακατωτά; Πάρα πολλά κι απορείς για το πώς θυμάσαι κάθε στίχο. Ακόμη κι εσύ που δεν τα πήγαινες καλά με την αποστήθιση, έχεις πάρα πολλούς στίχους από τραγούδια καταγεγραμμένους στον εγκέφαλό σου.

Μπορεί επειδή έχεις ακούσει ένα τραγούδι πολλές, πάρα πολλές φορές που και να μην ήθελες, οι στίχοι σου κόλλησαν από το μυαλό ή μπορεί απλά ένα τραγούδι να σου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση και να θυμόσουν τους στίχους απ’ την πρώτη στιγμή.

Πόσες φορές έχεις ξυπνήσει και τραγουδάς στίχους από ένα συγκεκριμένο τραγούδι; Ναι, η μουσική υπάρχει παντού και την ευχαριστούμε.

Αυτό το τεστ για τη μουσική αφορά κυρίως το ποπ είδος και σε καλεί να συμπληρώσεις τον στίχο. Πρόκειται για πολύ γνωστά και παλιά τραγούδια, από γνωστούς καλλιτέχνες όπως η Beyonce και η Britney Spears.

Λοιπόν είσαι έτοιμος να βρεις το τραγούδι;

 

Info!

Έρευνες έχουν δείξει πως το να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όχι μόνο μας χαλαρώνει και μας ηρεμεί, αλλά αποτελεί και σημαντικό μας σύμμαχο στην εύρυθμη λειτουργία των καρδιακών και εγκεφαλικών μας λειτουργιών! Τι άλλο να ζητήσει κανείς…

Διαβάστε επίσης:

Όταν η μουσική σε κάνει να κλαις