Εκτός απ’ την πραγματική μας ηλικία, έχουμε και τη συναισθηματική η οποία μπορεί να είναι ιδιαίτερα εξελιγμένη ή και λίγο “ανώριμη”. Ψυχολογικό τεστ σου αποκαλύπτει τη συναισθηματική ηλικία. Είσαι έτοιμος να μάθεις την αλήθεια;

Είσαι όσο νιώθεις λένε…κι ενώ μπορεί να είσαι 30 χρονών η συναισθηματική ηλικία μπορεί να έχει μείνει στάσιμη σε μια πιο παιδική ηλικία. Και σε αυτό συντελούν πολλοί παράγοντες, όπως είναι οι εμπειρίες που βιώνει ένας άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του αλλά και οι άνθρωποι με τους οποίους συναναστρέφεται.

Μια εμπειρία -καλή ή κακή-  σε ωριμάζει,  σε κάνει να σκέφτεσαι με διαφορετικό τρόπο, να ζυγίζεις τις καταστάσεις, να μη δρας παρορμητικά να αντιλαμβάνεσαι τον άλλον και να μπορείς για λίγο να μπεις στη θέση του.

Υπάρχουν πολλά ψυχολογικά τεστ που έχουν ως στόχο να σου αποκαλύψουν την συναισθηματική ηλικία σε περίπτωση που αναρωτιέσαι και δεν είσαι ακριβώς σίγουρος… Κι εμείς βρήκαμε ένα από αυτά!

Ποια είναι η δική σου συναισθηματική ηλικία; Αυτό το ψυχολογικό τεστ περιλαμβάνει 12 ερωτήσεις και σχετίζονται κυρίως με το πώς αντιλαμβάνεσαι τους άνδρες.

Οι ερωτήσεις αφορούν το πως οι άνδρες συμπεριφέρονται στις γυναίκες αν αποκαλύπτει τη συμπεριφορά τους. Αν οι άνδρες με πιο βαριά φωνή έχουν αυτοπεποίθηση ή απλώς είναι επιθετικοί.

Άλλες ερωτήσεις αφορούν το αν κάποιος δίνει συμβουλές σημαίνει πως έχει αντιμετωπίσει και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα (κι επομένως μιλά εκ πείρας) ή οι άνδρες που είναι ενοχικοί μπορούν να καταλάβουν καλύτερα τα συναισθήματα των άλλων.

Όσο πιο γρήγορα σκέφτεσαι, κάνεις περισσότερα λάθη λόγω απροσεξίας; Και τελικά ποιοι είναι πιο αστείοι: Οι άνδρες ή οι γυναίκες; Λένε πως οι άνδρες κρατούν περισσότερα μυστικά από τις γυναίκες, αλλά κατά πόσο ισχύει αυτό στην πραγματικότητα;

Και τελικά οι άνδρες είναι πιο γοητευτικοί όταν παθιάζονται και μιλούν για αυτά που αγαπούν;

Κάνε το τεστ που θα σου αποκαλύψει τη συναισθηματική σου ηλικία:

 

Διαβάστε επίσης:

Ξέρουμε ποια είναι η πιο κρυφή σου επιθυμία αλλά…κρατάμε μυστικό!

Photo: unsplash/Eddie Kopp