Πόσο καλά ξέρεις αγγλικά; Μήπως η ορθογραφία σου μαρτυρά και πόσο OCD έχεις; Κι όμως, καλά κατάλαβες, έχουμε βρει ένα τεστ που μπορεί να σου δώσει την απάντηση!

Υπάρχουν δύο ειδών άνθρωποι: Αυτοί που έχουν μανία με την ορθογραφία και που θα αντιληφθούν αμέσως και το παραμικρό λαθάκι, κι εκείνοι που όσες φορές κι αν δουν πώς γράφεται σωστά μια λέξη, θα την γράψουν και πάλι λάθος.

Μήπως η ορθογραφία συνδέεται με το πόσο ψυχαναγκαστικός είναι κάποιος ή με το πόσο τελειομανής είναι; Με μια πρώτη σκέψη και χωρίς να είμαστε ειδικοί, πιστεύουμε ότι αυτά τα δύο συνδέονται χωρίς καμία αμφιβολία.

Το τεστ, δυστυχώς, αφορά την αγγλική γλώσσα κι όχι την ελληνική, αλλά εάν έχεις μανία με την ορθογραφία, είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσεις να διαλέξεις τη σωστή απ’ τις δύο λέξεις που σου προτείνει το τεστ:

Αξίζει να σημειώσουμε ακόμη ότι η ψυχαναγκαστική διαταραχή (Obsessive-Compulsive Disorder – OCD) είναι μια κοινή και χρόνια διαταραχή, στην οποία ένα άτομο έχει ανεξέλεγκτες, επαναλαμβανόμενες σκέψεις (ιδεοληψίες) και συμπεριφορές (ψυχαναγκασμούς) που το κάνουν να έχει την ανάγκη να τις επαναλαμβάνει ξανά και ξανά.

Κι εάν στο τεστ σου βγει πως έχεις OCD, αξίζει να ρίξεις μια ματιά και στις πόσες ώρες χάνει από τη ζωή του ένας ψυχαναγκαστικός:

  • Πλύσιμο χεριών- 1 ώρα την ημέρα, 7 ώρες την εβδομάδα
  • Τσεκάρεις το αμάξι -20 λεπτά την ημέρα, 2 ώρες και 20 λεπτά την εβδομάδα
  • Τσεκάρεις μήπως σου έχει πέσει τίποτα -20 λεπτά την ημέρα, 2 ώρες και 20 λεπτά την εβδομάδα
  • Τσεκάρεις μήπως σου έχει πέσει τίποτα όταν κάνεις βόλτα στα μαγαζιά- 20 λεπτά την εβδομάδα
  • Τσεκάρεις το σπίτι -περίπου 20 λεπτά την ημέρα, 2 ώρες την εβδομάδα
    Σύνολο: 14 ώρες την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Ο τρόπος που κοιμάσαι μαρτυρά πόσο OCD έχεις!