Άλλες εξαρτήσεις είναι ψυχολογικές κι άλλες σωματικές. Για μερικούς ανθρώπους ο μεγαλύτερος και πιο ένοχος εθισμός τους είναι το κάπνισμα, ενώ για άλλους η γλυκιά τους «αμαρτία» είναι η σοκολάτα. Ο καθένας μας είναι εθισμένος σε κάτι, ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνει συνειδητά!

Οι πιο συνηθισμένες εξαρτήσεις είναι το ποτό, το τσιγάρο, αλλά και η… τεχνολογία! Ναι, η τεχνολογία. Όσο περίεργο και ν’ ακούγεται, ζούμε στην εποχή των smartphones και των social media και πολλοί από εμάς, χωρίς να το καταλαβαίνουμε, είμαστε εθισμένοι στην τεχνολογία, ξεπερνώντας συχνά τα όρια.

Ποια είναι η δική σου ένοχη εξάρτηση; Και τελικά πόσο κακό σου κάνει; Κάνε το τεστ, απαντώντας σε μερικές γρήγορες ερωτήσεις, και δες το αποτέλεσμα στο τέλος!

Οι εθισμοί είναι πολλοί και συναντώνται σε διαφορετικές μορφές. Είτε είσαι εξαρτημένος απ’ τον καφέ, το ποτό, το τσιγάρο, τη σοκολάτα, τη τεχνολογία, τη ζάχαρη ή ακόμα και την… τελειότητα, πρέπει να θυμάσαι πως κανένας εθισμός δεν έκανε ποτέ καλό. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι πρέπει να είσαι ο κυρίαρχος του εαυτού σου και να μην αφήνεις τις συνήθειες να σε παρασύρουν σε δρόμους που τελικά μπορούν να βλάψουν την υγεία ή την κοινωνική σου ζωή!

Δες κι αυτό που θα σου φτιάξει τη διάθεση!

Μικρή τρολάρει ανελέητα τον εθισμό της μαμάς της στον καφέ! | Video