Είναι η αγαπημένη γιορτή μικρών και μεγάλων. Σε όποια ηλικία κι αν είμαστε,πάντα θα θέλουμε να τα γιορτάσουμε όπως τους πρέπει. Τα περιμένουμε πώς και πώς και πάντα θέλουμε να κρατήσουν λίγο ακόμη. Πόσα γνωρίζουμε, όμως, πραγματικά για τη γιορτή των Χριστουγέννων;

Σίγουρα θα γνωρίζεις κάποια βασικά πράγματα, ωστόσο είσαι σίγουρος πώς τα ξέρεις όλα για τη γιορτή των Χριστουγέννων;

Θα μου πεις… γνωρίζεις τα έθιμα. Στολίζεις το δέντρο ή το καράβι, φτιάχνεις μελομακάρονα ή κουραμπιέδες και κάθε χρόνο ακούς τα αγαπημένα σου χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαπασών! Απ’ την άλλη, ετοιμάζεις τα δώρα για τους αγαπημένους σου ανθρώπους κι αν έχεις και παιδάκι μπορεί να κάνεις και τον Αϊ Βασίλη, να γράψεις γράμμα και να ζήσεις όλη τη μαγεία μαζί του.

Γιατί αυτό είναι τα Χριστούγεννα. Είναι μια μαγική γιορτή που μας δένει, δίνει αγάπη που όλο το χρόνο ίσως λίγο την ξεχνάμε. Σε συμφιλιώνει με ανθρώπους κατά έναν μαγικό τρόπο και όλοι φοράμε τα καλά μας όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά. Με ένα μαγικό ραβδάκι γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Πόσα, όμως, γνωρίζεις για τη γιορτή των Χριστουγέννων; Βρήκαμε ένα τεστ που θα σε αιφνιδιάσει και που ισχυρίζεται πως κανείς δεν μπορεί να σκοράρει 10 σωστές απαντήσεις από τις 15!

Είσαι έτοιμος να το διαψεύσεις; Εκτός από εύκολες ερωτήσεις όπως το τι ακριβώς γιορτάζουμε, πότε και πού γεννήθηκε ο Χριστός, υπάρχουν και μερικές πιο tricky ερωτήσεις που θέλουν σκέψη. Γι’ αυτό μην τις προσπεράσεις έτσι νομίζοντας πως τις γνωρίζεις γιατί θα εκπλαγείς.

Είσαι έτοιμος, λοιπόν, να κάνεις το πιο χριστουγεννιάτικο τεστ ever;  Το μόνο σίγουρο είναι πώς θα εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου για τη γιορτή που όλοι αγαπάμε.

Κάνε το τεστ!

 

Διαβάστε επίσης:

Είναι αυτή η πιο γλυκιά χριστουγεννιάτικη διαφήμιση φέτος; (Video)

Photo: Getty / fotostorm