Αν έχεις δει καλά τον παγκόσμιο χάρτη, τότε σίγουρα θα μπορέσεις να αναγνωρίσεις τις χώρες του εξωτερικού από το περίγραμμα που έχουν. Ή μήπως όχι; 

Τόσες φορές έχεις δει τον χάρτη με όλες τις χώρες του κόσμου, την υδρόγειο σφαίρα, έχεις ταξιδέψει ή και έχεις δει φωτογραφίες με τις χώρες του εξωτερικού. Άλλωστε, γεωγραφία έκανες στο σχολείο έτσι δεν είναι; Δε θα σε βοηθήσουν όλα αυτά στο να απαντήσεις σωστά και να βρεις όλες τις χώρες; Εμ… ίσως και όχι.

Αυτό το τεστ που τσεκάρει τις γνώσεις σου σχετικά με τις χώρες του εξωτερικού από το περίγραμμα που έχουν ίσως να σου προκαλέσει λίγο “πονοκέφαλο”. Εντάξει όχι κυριολεκτικά αλλά σίγουρα θα σε βάλει πολλές φορές σε δίλημμα, αφού πολλές χώρες μοιάζουν λιγάκι μεταξύ τους αν δεις μόνο το περίγραμμά τους. Οι ερωτήσεις είναι μόλις 19. Ναι, αρκετές, όμως μερικές δεν είναι και τόσο δύσκολες αν έχεις ρίξει κατά καιρούς μερικές ματιές στον παγκόσμιο χάρτη. Άλλωστε, σε κάποιες περιπτώσεις πρόκειται για γειτονικές χώρες που ίσως να σου είναι πιο οικείες (λέμε τώρα!).

χώρες του εξωτερικού από το περίγραμμα

Σ’ αυτό το τεστ άλλοι δυσκολεύονται περισσότερο κι άλλοι λιγότερο. Όμως, για να απαντήσεις σωστά στις περισσότερες, αλλά και σε όλες πρέπει να είσαι πολύ παρατηρητικός με τα περιγράμματα που θα σου δοθούν προς… αναγνώριση.

Αν καταφέρεις να σκοράρεις 19/19 τότε οι γνώσεις σου είναι καταπληκτικές και όλα αυτά τα χρόνια έχεις μελετήσει πολύ καλό τον χάρτη. Αν πετύχεις κάτω από 10/19 τότε θες μια επανάληψη και καλό θα ήταν να είσαι λίγο πιο παρατηρητικός, γιατί μερικά δεν είναι και τόσο δύσκολα.

Για να δούμε… εσύ θα καταφέρεις να βρεις τις χώρες του εξωτερικού που σου δίνονται μόνο από το περίγραμμά τους; Είσαι έτοιμος για το τεστ;

Επίλεξε τη χώρα στην οποία πιστεύεις πως αντιστοιχεί το κάθε περίγραμμα. 

Διάβασε ακόμα:

Είσαι πιο έξυπνος απ’ τον μέσο όρο αν ξέρεις πού είναι αυτές οι 23 χώρες!

Photos: Pexels