Μπορεί να το απολαμβάνεις καθημερινά αλλά πόσα γνωρίζεις για αυτό; Πόσα γνωρίζεις για το κρασί; Κι αν δεν γνωρίζεις πολλά, ήρθε η ώρα να μάθεις!

Πόσα γνωρίζεις για το κρασί; Αυτό που σε χαλαρώνει στο τέλος της ημέρας, αυτό που ταιριάζει υπέροχα με το δείπνο σου ή με μια ποικιλία από τυριά;

Είναι το ποτό που πολλοί αγαπούν και όσοι είναι γνώστες μπορούν να ξεχωρίσουν το καλό κρασί από ένα κρασί που δεν είναι καλό, γνωρίζουν από πού προέρχονται τα πιο διάσημα και αγαπητά κρασιά στον κόσμο και γνωρίζουν πότε πρέπει να επιλέξουν λευκό ή κόκκινο κρασί.

Πόσα γνωρίζεις για το κρασί; Αυτό το τεστ σου κάνει 8 ερωτήσεις για το κρασί κι ακόμη κι αν δεν γνωρίζεις πολλά για το αγαπημένο ποτό, θα μάθεις. Κάνοντας το τεστ σίγουρα θα γεμίσεις με γνώσεις για το ποτό που έχει μεγάλη… ιστορία και παράδοση.

Κάνε το τεστ!

 

Όπως κι αν έχει, έρευνες έχουν δείξει πως το κρασί κάνει καλό στην υγεία. Πιο συγκεκριμένα, μάλιστα, έχει αποδειχθεί πως ειδικά το κόκκινο κρασί είναι ευεργετικό και κάνει καλό στον οργανισμό. Οι δύο αντιοξειδωτικές ενώσεις που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί, η ρεσβερατρόλη και κβερκετίνη μπορούν να θεραπεύσουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες, να αποφευχθεί η πήξη του αίματος και να μειωθεί οποιαδήποτε φλεγμονή.

Το κρασί -πάντα με μέτρο- κάνει καλό στην υγεία, ενώ είναι μια καλή αφορμή για να τα πεις με την κολλητή, να χαλαρώσεις, να απολαύσεις ακόμη περισσότερο το φαγητό σου.

Διαβάστε επίσης:

Το ποτό που βλάπτει την επιδερμίδα σου…το πίνεις κάθε μέρα!