Όσα δεν γνωρίζεις για τις εποχές μέσα σε ένα απίστευτο quiz!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν πολλά πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις εποχές και δεν τα αντιλαμβάνεσαι. Ο καιρός περνάει, «πηδάμε» από την μια εποχή στην άλλη και παραλείπουμε σημαντικά γεγονότα!

Όλα τα πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις εποχές μέσα σε ένα quiz που βρήκαμε στο Διαδίκτυο και μας «έψησε» να δοκιμάσουμε τις γνώσεις μας αλλά και να τις εμπλουτίσουμε. Πόσα όμορφα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο μας χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί; Πολλά!

Εντάξει, φυσικά όλοι γνωρίζουμε πως οι εποχές είναι 4: Φθινόπωρο, Χειμώνας, Άνοιξη και Καλοκαίρι. Η κάθε εποχή είναι ξεχωριστή για τους δικούς της λόγους… αν κι εμείς έχουμε μια (μικρή) προτίμηση στο καλοκαιράκι.

Ποια είναι τα πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις εποχές; Για παράδειγμα… Ποια είναι η επίσημη ημερομηνία έναρξης της κάθε εποχής; Αυτή διαφέρει και ορισμένες φορές μας μπερδεύει. Κι από τι εξαρτάται το πότε ξεκινά μια εποχή; Ποια είναι η πρώτη μέρα της Άνοιξης ή του Καλοκαιριού;

Ποια εποχή διαρκεί περισσότερο και ποια λιγότερο; Ερωτήσεις για τις εποχές που σε αφορούν και σίγουρα θέλεις να τις ανακαλύψεις…

 

Να σημειώσουμε πως ορισμένοι πολιτισμοί έχουν διαφορετικό αριθμό εποχών. Για παράδειγμα, οι αυτόχθονες της Αυστραλίας, (Αβορίγινες) στη βόρεια περιοχή χρησιμοποιούν έξι εποχές. Στις τροπικές ή ακόμα και στις υποτροπικές περιοχές είναι συνηθέστερο να μιλά κανείς για ξηρή και υγρή εποχή, ανάλογα με το πότε εμφανίζονται οι μουσώνες, ενώ η πρόβλεψη των θερμοκρασιακών αλλαγών καθίσταται δύσκολη.

Στην αρχαία Αίγυπτο το έτος διαιρείτο σε τρεις ουσιαστικά εποχές, που καθορίζονταν από τη συμπεριφορά του Νείλου. Υπήρχε η εποχή της πλημμυρίδας, η εποχή της έκτακτης ανάγκης που δημιουργούσε η πλημμυρίδα και η εποχή της συγκομιδής.

Υπάρχουν επίσης άλλοι τύποι εποχών που στηρίζονται σε κλιματικά δεδομένα. Για παράδειγμα η περιοχή Τορνέιντο Άλλεϊ, (Tornado Alley) των Η.Π.Α. έχει την εποχή των ανεμοστρόβιλων που ξεκινά από το τέλος του χειμώνα ως τα μέσα του καλοκαιριού, ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος. Περιοχές με μεσογειακό, όπως η Δ. Αυστραλία, οι ακτές της Καλιφόρνιας και της Ισπανία έχουν την εποχή των πυρκαγιών. Επίσης, στον Ν.Α. Ειρηνικό η εποχή των τυφώνων ξεκινά αργά την Άνοιξη στις 15 Μαΐου ενώ στον Βόρειο Ατλαντικό στις 1 Ιουνίου.

Διαβάστε επίσης:

Μια πανέμορφη διαδρομή μέσα από τις ανθισμένες ροδακινιές της Βέροιας!

Photo: unsplash
Με πληροφορίες από Βικιπαίδεια
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved