Ώρα για IQ τεστ! Έτοιμος να απαντήσεις σε 5 ερωτήσεις;

LIKE US ON FACEBOOK

Είναι ώρα για IQ τεστ! Σταμάτα ό,τι κάνεις, κάνε ένα διάλειμμα και δώσε στον εαυτό σου λίγο χρόνο για να απαντήσει σε αυτές τις 5 ερωτήσεις. Έτοιμος;

Έχεις καταλάβει την αδυναμία μας στα τεστάκια και τώρα ήρθε η ώρα για IQ τεστ. Γιατί μας αρέσει να παιδευόμαστε; Γιατί βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει και κρατάμε σκορ!

Κυκλοφορούν πολλά τεστ στο Διαδίκτυο και μόλις ανακαλύψαμε ακόμη ένα! Τι περιλαμβάνει αυτό το τεστ; Αριθμούς! Πολλούς αριθμούς. Με μια πρώτη ματιά ίσως φαντάζει «βουνό» αλλά αν διαβάσεις πιο προσεκτικά θα βρεις τη λύση. Όχι, δεν χρειάζεται να είσαι καλός στα Μαθηματικά, ούτε να χρησιμοποιήσεις κομπιουτεράκι.

Λένε ότι δύσκολα μπορείς να πιάσεις 5/5 σε αυτό το τεστ. Έτοιμος να τους διαψεύσεις;

 

 

Τι είναι το IQ;

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα. Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυίας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι και τη φαντασία, την αποφασιστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη κλπ που θα έδιναν πιο συνολικά την εικόνα ευφυΐας κάποιου.

Το ενήλικο IQ ορίζεται ως η σπανιότητα μιας πνευματικής επίδοσης ενός ενήλικα στον γενικό, μη επιλεγμένο πληθυσμό. Η σπανιότητα της επίδοσης ορίζεται από την απόσταση της επίδοσης IQ από το μέσο όρο που είναι ένα IQ 100.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved