Όλη η μυθολογία σ’ ένα τεστ! Πόσα μπορείς ν’ απαντήσεις σωστά;

LIKE US ON FACEBOOK

Τα τεστ για τη μυθολογία πολύ μας αρέσουν γιατί βασικά… μας αρέσει η μυθολογία, τεστάρουμε τις γνώσεις μας, τις φρεσκάρουμε και θυμόμαστε και λίγο τα σχολικά μας χρόνια. Είσαι έτοιμος για ακόμη ένα challenge;

Τεστ για τη μυθολογία… Όχι δεν επιστρέφουμε στα θρανία αλλά πρόκειται για ένα τεστ που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο και φυσικά μπήκαμε στον πειρασμό να πατήσουμε το play, να απαντήσουμε τις ερωτήσεις και μετά να το παρουσιάσουμε στο κοινό μας.

Εσύ πόσα θυμάσαι ή πόσα γνωρίζεις από μυθολογία; Για τους θεούς του Ολύμπου και όχι μόνο; Πόσα γνωρίζεις για τη θεά του κυνηγιού; Και για τον Ποσειδώνα και την Αθηνά;

Μερικές ερωτήσεις είναι πολύ απλές κι άλλες λίγο πιο σύνθετες που ίσως βασιστείς και λίγο στην τύχη ή στο Google. Το θέμα είναι ότι μετά από αυτό το τεστ θα ξεσκονίσεις τις γνώσεις σου και ίσως αποκτήσεις και μερικές παραπάνω.

Λοιπόν είσαι έτοιμος να πατήσεις το Play; Κάντο μόλις νιώσεις έτοιμος!

 

Ο όρος ελληνική μυθολογία καλύπτει το σύνολο των μύθων και των διδαχών που σχετίζονται με την ελληνική παράδοση, έτσι όπως παρουσιάζονται στα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας.

Οι σύγχρονοι ερευνητές αναφέρονται στους μύθους και τους μελετούν για να κατανοήσουν τον συμβολισμό τους, τους θρησκευτικούς και πολιτικούς θεσμούς των αρχαίων Ελλήνων και γενικά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Οι χρονολογικά μεταγενέστεροι ελληνικοί μύθοι εντάσσονται στον χώρο της λαογραφίας και δεν αφορούν τη μυθολογία με την καθ’εαυτού στενή έννοια του όρου.

Διαβάστε επίσης:

Μπορείς να περάσεις το δύσκολο τεστ γνώσεων που φτιάχτηκε το 1921;

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved