Εσύ γνωρίζεις πως υπάρχουν 5 γλώσσες της αγάπης; Κι αν τις γνωρίζεις, ξέρεις ποια μιλάς εσύ; Αυτό το τεστ θα σε βοηθήσει να τα ξεδιαλύνεις λιγάκι στο μυαλό σου και να αντιληφθείς τη δική σου γλώσσα.

Υπάρχουν 5 διαφορετικές γλώσσες της αγάπης. Κι αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι για να εκφράσεις την αγάπη σου, την ειλικρινή σου δέσμευση στον σύντροφό σου. Είναι ο τρόπος που προτιμάς να λάβεις αλλά και να δώσεις, να εκφράσεις την αγάπη.

Και υπάρχουν πέντε διαφορετικές κατηγορίες:

  • Τα δώρα
  • Ο ποιοτικός χρόνος
  • Τα λόγια τα μεγάλα (τα λόγια επιβεβαίωσης)
  • Οι πράξεις αφοσίωσης
  • Η φυσική επαφή

Το να δεις ποια γλώσσα κυριαρχεί για σένα είναι το κλειδί για να δημιουργήσεις μια ικανοποιητική σχέση με τον σύντροφό σου, η οποία θα αντέξει στον χρόνο.

Κι εμείς έχουμε το τέλειο τεστ για τις γλώσσες της αγάπης. Ρίξε μια ματιά στην παρακάτω φωτογραφία κι αποφάσισε ποιο ζώο βλέπεις πρώτο. Στη συνέχεια, σκρόλαρε προς τα κάτω για να δεις το αποτέλεσμα.

γλώσσες της αγάπης

Τι παρατήρησες πρώτο; Το τεστ για κάθε πτυχή της ζωής σου!

Τα αποτελέσματα

Αν είδες….

Το πουλί

Αν πρώτα είδες το πουλί, τότε είσαι ένας άνθρωπος πολύ εκφραστικός και εξωστρεφής χωρίς αυτό να σημαίνει πως θέλεις να είσαι διαρκώς το επίκεντρο της προσοχής και δεν ντρέπεσαι.

Πολύ περισσότερο σημαίνει πως αυτό που σε ικανοποιεί περισσότερο είναι να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς και να μιλάς για αυτά που έχουν περισσότερη σημασία στη ζωή σου. Η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι οι λέξεις της επιβεβαίωσης.

Για σένα οι λέξεις έχουν βάρος, έχουν σημασία.

Ο κάβουρας

Είσαι γνωστός για την ιδιότροπη προσωπικότητά σου. Είσαι περισσότερο χαρούμενος απ’ τον μέσο άνθρωπο κι αυτό σε χαροποιεί να το γνωρίζεις.

Η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι η φυσική επαφή. Εσύ θεωρείς πως τα λόγια επιβεβαίωσης είναι ωραία αλλά προτιμάς τη φυσική επαφή, προτιμάς να σε πιάσει απ’ το χέρι. Να σε κάνει μια μεγάλη αγκαλιά. Να κάνετε σεξ. Να τον νιώθεις κοντά σου.

Το άλογο

Αν είδες το άλογο στη φωτογραφία, τότε είσαι λιγάκι πεισματάρης ενώ έχεις και την ανάγκη για ανεξαρτησία.

Είναι ωραίο να θέλεις να μπορείς να τα βγάλεις πέρα μόνος σου σε αυτόν τον κόσμο, αλλά μην ξεχνάς πόσο πολύ χρειάζεσαι τους φίλους και την οικογένειά σου.

Η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι οι πράξεις. Πράξεις αφοσίωσης. Οι αγκαλιές και τα λόγια είναι ωραία, αλλά αν ένας άνθρωπος πραγματικά θέλει να αποδείξει πως είναι αφοσιωμένος σε σένα, πρέπει να κάνει κάτι.

Το δελφίνι

Αν στη φωτογραφία ξεχώρισες το δελφίνι, τότε είσαι ένας άνθρωπος δημιουργικός κι έχεις μια καλλιτεχνική φλέβα. Αυτό δεν σημαίνει πως συμπεριφέρεσαι και κατά αυτόν τον τρόπο στην καθημερινή σου ζωή.

Η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι η φυσική επαφή. Όταν περνάς τη ζωή σου με το να επικεντρώνεσαι στον κόσμο που φτιάχνεις με τη φαντασία σου, είναι σημαντικό για σένα ο σύντροφός σου να είναι εκεί.

Η φυσική σύνδεση είναι πέρα για πέρα σημαντική για σένα.

Τα παπάκια

Επικεντρώνεσαι στην λεπτομέρεια και στα πιο μικρά πράγματα στη ζωή. Είναι δύσκολο να διακρίνεις τα παπάκια στη συγκεκριμένη φωτογραφία αλλά αν τα είδες, τότε σημαίνει πως ψάχνεις για τα πράγματα που λείπουν στους άλλους.

Η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι ο ποιοτικός χρόνος. Είναι σημαντικό για σένα να έχετε χρόνο με τον σύντροφό σου και να επικεντρώνεστε ο ένας στον άλλον.

Η αρκούδα

Είσαι γεννημένος αρχηγός και οι άνθρωποι σε βλέπουν ως τέτοιο και ζητούν συχνά καθοδήγηση από εσένα.

Η γλώσσα της αγάπης είναι τα δώρα. Όταν κάποιος σε ενδιαφέρει και είναι σημαντικός για σένα, τότε είσαι γενναιόδωρος,κάνεις δώρα και περιμένεις το ίδιο κι από τον άλλον. Έχεις συνηθίσει οι άνθρωποι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από απτά αντικείμενα.

Σκύλος

Αν είδες το κουτάβι, τότε είσαι ένας άνθρωπος ευγενικός και ενθουσιώδης. Η καλοσύνη σου και η ικανότητά σου να φροντίζεις για τους άλλους, σε επηρεάζουν στις αποφάσεις που παίρνεις καθημερινά.

Βάζεις συχνά τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου και η γλώσσα της αγάπης για σένα είναι ο ποιοτικός χρόνος.

Δεν υπάρχει πιο δυνατός τρόπος να δείξεις σε κάποιον την αγάπη σου με το να επικεντρώνεις την προσοχή σου σε αυτόν και θέλεις να κάνει το ίδιο και ο άλλος.

Κάνε κι αυτό το τεστ:

Τι χρώμα είναι η αύρα σου; Κάνε το τεστ και μάθε!

Photo: unsplash/Jamie Street