Οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά: Μπορείς να τις απαντήσεις;

LIKE US ON FACEBOOK

Μια συνέντευξη για δουλειά δεν είναι εύκολη υπόθεση… Το θέμα δεν είναι μόνο να πας προετοιμασμένος και να έχεις διαβάσει τα βασικά πράγματα για την εταιρεία… Θα πρέπει να είσαι σε θέση ν’ ανταπεξέλθεις σε οποιαδήποτε ερώτηση σου κάνουν εκείνη τη στιγμή, κι ακόμα κι αν δεν ξέρεις την απάντηση, να μπορείς εκείνη τη στιγμή να βάλεις την εφευρετικότητά σου να δουλέψει και να δώσεις μια έξυπνη απάντηση!

Μια συνέντευξη για δουλειά είναι πολύ αγχωτική για τους περισσότερους. Τι θα βάλεις; Πώς θα μιλήσεις; Κι αν σε ρωτήσουν κάτι που δεν ξέρεις; Όλα αυτά περνούν απ’ το μυαλό σου και σε αγχώνουν! Γι’ αυτό κι εμείς θα σε προετοιμάσουμε λέγοντάς σου ποιες είναι οι 10 πιο συχνές ερωτήσεις σε μια συνέντευξη για δουλειά!

Το τεστ σε ρωτάει κι εσύ απαντάς! Αν δεν τα πας καλά, μην απογοητευτείς, γιατί μέσα απ’ αυτό το τεστ θα μάθεις πολλά και θα πας με περισσότερη αυτοπεποίθηση στο επόμενο ραντεβού με υποψήφιο εργοδότη σου!

Μικρά tips για να κερδίσεις τις εντυπώσεις στην επόμενη συνέντευξη που θα πας:

  • Δείξε ότι έχεις αυτοπεποίθηση… φυσικά με μέτρο: Κανείς δεν θέλει να δουλεύει με ανασφαλή άτομα που δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες και τα κυριεύει ο φόβος. Από την άλλη, όμως, και κανείς δεν θέλει να δουλεύει με νάρκισσους που πιστεύουν ότι είναι οι καλύτεροι από όλους. Πρέπει να βρεις την χρυσή τομή. Γι΄αυτό δείξε ότι είσαι ένα άτομο με γνώσεις, θέληση για δουλειά και φιλοδοξίες.
  • Μην αγχώνεσαι: Το άγχος δεν σε βοηθά σε τίποτα και ειδικά στη συνέντευξη για δουλειά μόνο κακό μπορεί να σου κάνει. Θες να μπερδεύεις τα λόγια σου και να μην ξέρεις τι λες; Φυσικά όχι! Γι΄αυτό χαλάρωσε πάρε βαθιές ανάσες και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.
  • Μην πεις ψέματα: Όταν ο προϊστάμενος σε ρωτήσει αν ξέρεις, για παράδειγμα, να λειτουργείς ένα πρόγραμμα του υπολογιστή, μην πεις ναι αν δεν ξέρεις να το κάνεις. Πες την αλήθεια αλλά, δείξε ότι είσαι πρόθυμος-η να μάθεις τα πάντα. Έχεις θέληση και υπομονή. Αν πεις κάτι που δεν ισχύει, κάποια στιγμή θα εκτεθείς και δεν το θες για κανέναν λόγο.

Διάβασε κι αυτό:

Συνέντευξη για δουλειά: Αυτό το video έχει όλα τα don’ts!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved