Ένας καλός γρίφος μπορεί να δυσκολέψει ακόμα και τους πιο έμπειρους. Γι’ αυτό και αγαπάμε τους γρίφους, επειδή είναι challenging και μας βάζουν να δουλέψουμε το μυαλό μας την ώρα που κανονικά θα είχαμε… σβήσει τη μηχανή! Ο γρίφος με τον καφέ είναι ο νέος viral γρίφος και πραγματικά έχει τρελάνει κόσμο!

Ο γρίφος με τον καφέ είναι tricky αλλά σίγουρα μπορείς να βρεις τη λύση. Φυσικά, στο τέλος θα σου πούμε τη σωστή απάντηση για να μπορέσεις να τσεκάρεις πώς τα πήγες, αλλά μόνο εφόσον σου δώσουμε τον απαραίτητο χρόνο ώστε να κάτσεις και να σκεφτείς.

Πρώτα απ’ όλα κοίταξε την εικόνα παρακάτω. Υπάρχουν τέσσερις κούπες, η καθεμιά εκ των οποίων έχει μια ταμπέλα μ’ ένα αριθμό. Ο καφές χύνεται στα φλιτζανια από σωλήνες που υπάρχουν πάνω απ’ αυτά. Ποια κούπα θα γεμίσει πρώτα;

γρίφος με τον καφέ

Τα δύο πρώτα φλιτζάνια έχουν λιγότερες διακλαδώσεις, οπότε πιθανώς θα μπεις στον πειρασμό να σκεφτείς ότι η σειρά με την οποία θα γεμίσουν είναι αυτή που φαίνεται στην εικόνα: 4, 9, 5, 7. Όμως δυστυχώς δεν είναι αυτή η σωστή απάντηση!

γρίφος με τον καφέ

Οι γρίφοι συνήθως μας καλούν να σκεφτούμε “έξω απ’ το κουτί” γι’ αυτό μπορεί πολύ εύκολα να πιστέψεις ότι οι κούπες θα γεμίσουν όλες ταυτόχρονα… Είσαι κοντά, αλλά δυστυχώς ούτε αυτή είναι η σωστή απάντηση!

γρίφος με τον καφέ

Μπορεί επίσης να υποθέσεις ότι δεν υπάρχει αρκετός καφές, το οποίο σημαίνει πως κάποια, αν όχι όλα, τα φλιτζάνια, δεν θα γεμίσουν με καφέ! Πλησιάζεις περισσότερο στη σωστή απάντηση, αλλά υπεραναλύεις τα πράγματα! Ποτέ δεν σου είπαμε πόσος καφές υπάρχει ή εάν έχουμε back up σε καφέ εάν τελειώσει η πρώτη δόση!

γρίφος με τον καφέ

Η σωστή απάντηση στον γρίφο με τον καφέ

Δεν είναι περίπλοκο. Απλά ρίξε τώρα μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα. Η απάντηση είναι φυσικά το 5. Όλα τα υπόλοιπα φλιτζάνια δεν θα μπορούσαν να γεμίσουν με καφέ, γιατί απλά υπάρχει ένα εμπόδιο στους σωλήνες που οδηγούν σ’ αυτά!

Βλέπεις; Δεν ήθελε να κάνεις περίπλοκες σκέψεις, απλά να παρατηρήσεις λίγο καλύτερα!

γρίφος με τον καφέ

Κάνε κι αυτό το τεστ:

Το ψυχολογικό τεστ που δείχνει τι σε απασχολεί αυτή την περίοδο

Photos: Illustrated by Elena Sorokina for BrightSide.me