Το 1921 κάποιοι αποφάσισαν να φτιάξουν ένα τεστ γνώσεων. Δύσκολο ή εύκολο εξαρτάται απ’ το πόσες βασικές γνώσεις έχεις, αλλά πόσο σ’ αρέσει να διαβάζεις μόνος σου για σημαντικά πράγματα που καθόρισαν τον κόσμο και τον έφτασαν στο σημείο που είναι σήμερα.

Αν και οι περισσότεροι συμφωνούν ότι πρόκειται για ένα δύσκολο τεστ γνώσεων, εμείς θα σου πούμε πως εάν διάβαζες λίγο ιστορία, δεν πιστεύεις ότι ο κόσμος ξεκίνησε απ’ όταν γεννήθηκες εσύ και έχεις μπει λίγο Wikipedia, το έχεις στα σίγουρα!

Θα σου δώσουμε αρχικά μια γεύση απ’ τις ερωτήσεις που καλείσαι ν’ απαντήσεις σ’ αυτό το τεστ, αλλά μην κλέψεις και googlάρεις τις απαντήσεις πριν πατήσεις το play!

Πόση είναι η ταχύτητα του φωτός; Ποιος εφηύρε το τηλέφωνο το 1876; Ποια είναι η πρωτεύουσα του Καναδά; Ποιος ήταν ο πρώτος εξερευνητής της Δύσης που έφτασε στην Κίνα; Πότε έγινε η γαλλική επανάσταση; Ποιο είναι το μεγαλύτερο νησί του κόσμου; Ποιος ήταν ο δεύτερος Πρόεδρος της Αμερικής; Πώς έλεγαν τη γυναίκα του Tutankhamun;

Αυτές κι άλλες πολλές ερωτήσεις περιλαμβάνονται στο τεστ!

Πάτησε play και να θυμάσαι: Είναι απλά γνώσεις, δεν κρύβονται παγίδες, θυμήσου ότι φτιάχτηκε το 1921 που δεν υπήρχαν τα τεχνολογικά μέσα του σήμερα!

 

Δες κι αυτό το τεστ:

Ακόμα ένα τεστ γνώσεων…Είσαι έτοιμος να σκοράρεις 10/10;

Photo: Getty Images