Μπορείς να καταλάβεις πότε σου λένε ψέματα;

LIKE US ON FACEBOOK

Οι άνθρωποι λέμε ψέματα όλη την ώρα! Για την ακρίβεια, μερικά ψέματα έχουν γίνει μέχρι και… κοινωνικά αποδεκτά! Αυτό το τεστ θα σου πει εάν μπορεί ν’ αναγνωρίσεις έναν ψεύτη!

Πότε κάποιος λέει ψέματα; Υπάρχουν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι ο συνομιλητής σου λέει ψέματα. Η γλώσσα του σώματος παίζει καθοριστικό ρόλο σ’ αυτό και φυσικά το ένστικτό σου επίσης!

Το να ανιχνεύσεις ποιος λέει ψέματα δεν είναι τόσο εύκολο. Όταν ένας πωλητής σε περιμένει και προσφέρεται να σε βοηθήσει με ένα τεράστιο χαμόγελο, πιθανότατα δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να καταλάβεις αν αυτό το χαμόγελο είναι αληθινό. Αυτή την αντιμετώπιση την έχεις δεδομένη, και ακόμα και αν αυτό το άτομο προσποιείται, δεν έχει σημασία για εσένα!

Σύμφωνα με την Amy Cuddy απ’ το Harvard Business School, όταν λέει κάποιος μια ιστορία, ενώ ταυτόχρονα αποκρύπτει μια άλλη, βιώνει συνήθως μια ψυχολογική ενοχή που προσπαθεί επίσης να καταστείλει. Ωστόσο, επειδή είναι δύσκολο να το διαχειριστεί, πάντα αφήνει ένα σημάδι που υποδεικνύει ότι λέει ψέματα.

Για παράδειγμα, εξηγεί η Cuddy, εάν κάποιος μιλάει για κάτι χαρούμενο που του συνέβη αλλά η γλώσσα του σώματός του δεν το αποδεικνύει, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά!

Τώρα που έμαθες όλα αυτά, είσαι έτοιμος να κάνεις το τεστ;

Διάβασε ακόμα:

Το επιστημονικό trick για να μην σου λένε ποτέ ψέματα!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved