Μπορείς ν’ αναγνωρίσεις τις ράτσες αυτών των κουταβιών; Εάν ναι τότε σε παραδεχόμαστε γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτό το τεστ είναι αρκετά δύσκολο και μόνο για όσους πραγματικά ξέρουν τους σκύλους.

Έχουμε πει και ξαναπεί ότι ένα από τα πράγματα που μας κάνουν χαρούμενους σε αυτή τη ζωή είναι η συντροφιά των καλύτερων μας φίλων, των σκύλων. Αυτών που τόσο ανιδιοτελώς μας δίνουν την αγάπη τους και μας φτιάχνουν τη διάθεση μόνο και μόνο επειδή είναι δίπλα μας.

Πόσο καλά όμως τα ξέρουμε; Πόσες ράτσες σκύλων μπορείς ν’ αναφέρεις χωρίς να κάνεις πρώτα μια σύντομη αναζήτηση στο Google; Πιθανόν να γνωρίζεις αρκετές για να κλικάρεις αυτό το άρθρο, αλλά αυτό το τεστ για τις ράτσες των σκύλων, κρύβει μια παγίδα. Τα σκυλιά αλλάζουν τα χαρακτηριστικά τους όταν μεγαλώνουν κι έτσι μπορεί να μην αναγνωρίσεις τη σωστή ράτσα ενώ είναι ακόμη κουτάβια.

Σ’ αυτό το τεστ θα κληθείς να βρεις τη σωστή ράτσα των κουταβιών που απεικονίζονται στις φωτογραφίες. Μεταξύ των κουταβιών που θα δεις στο τεστ βρίσκονται και τα akita, τα rottweiler, τα yellow lab και τα basset hound. Είσαι έτοιμος να τεστάρεις τις γνώσεις σου στις ράτσες των σκύλων; Εάν ναι, πάτε το play με δική σου ευθύνη.

 

Λίγα λόγια για τους αγαπημένους μας τετράποδους

Υπάρχουν πάνω από 360 ράτσες σκύλων, που έχουν ικανότητες από το είδος κυνηγιού για το οποίο αναπαράχθηκαν. Αυτά που είναι πιο κοινωνικά είναι αυτά που ειδικεύονται στο να βρουν το θήραμα χωρίς να το σκοτώνουν, αφήνοντας αυτήν την δουλειά στους κυνηγούς, ενώ σπανίως είναι επιθετικά, και δένονται πολύ με τα αφεντικά τους. Από αυτές τις φυλές προέρχονται τα Λαμπραντόρ, τα Γκόλντεν, τα Σπάνιελ κ.α.

Ο σκύλος είναι ένα πολύ έξυπνο ζώο και μπορεί να αντιλαμβάνεται πολλά από τα πράγματα που συμβαίνουν γύρω του. Μάλιστα ο σκύλος μπορεί να μάθει τη σημασία 60 έως και 100 λέξεων. Για παράδειγμα, όταν του λέμε “έλα”, ο σκύλος καταλαβαίνει και έρχεται σε μας. Όταν λέμε “πάμε” ο σκύλος ξέρει ότι θα πάει βόλτα και μπορεί ακόμη και να μας φέρει να του φορέσουμε και το λουρί του. Αντίστοιχα όταν του λέμε “φαγητό” ξέρει ότι ήρθε η ώρα για να φάει. Όταν του δείχνουμε το σφουγγάρι ή το αφρόλουτρό του, καταλαβαίνει ότι θα κάνει το μπάνιο του. Ο σκύλος ακόμη και όταν δεν καταλαβαίνει τι του λέμε, μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά μας από τον τόνο της φωνής μας. Επίσης οι σκύλοι διακρίνουν πολλά μοτίβα της καθημερινής μας ζωής, όπως την ώρα του ύπνου, του φαγητού κτλ.

Διάβασε ακόμη:

Τα καλύτερα σκυλιά για τους ανθρώπους που αγχώνονται εύκολα!

Photo: Unsplash/Lydia Torrey