Μπορεί ένα test στο Internet να μας δείχνει το IQ μας;

LIKE US ON FACEBOOK

Πολλά test IQ κυκλοφορούν στο Internet, άλλα πιο αξιόπιστα, άλλα με λιγότερη εγκυρότητα. Η απορία, όμως, είναι μια: Μπορεί ένα test στο Internet να μας δείχνει το IQ μας;

Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο… αφελές να πιστεύουμε πως όντως ένα IQ τεστ online μας δείχνει τον δείκτη νοημοσύνης μας γι’ αυτό και τις περισσότερες φορές κάνουμε τέτοια τεστ για να γελάσουμε με την παρέα μας και να υπερηφανευτούμε για το αποτέλεσμα ή να καθίσουμε στη γωνιά μας να κλαίμε!

Όμως, πάντα τέτοια τεστ έχουν ενδιαφέρον, γι’ αυτό αποφασίσαμε να σου δείξουμε ακόμα ένα!

Η νοημοσύνη δεν σχετίζεται με το διάβασμα βιβλίων ή το πτυχίο που έχεις. Η νοημοσύνη σχετίζεται με το να βασιζόμαστε στο ένστικτό μας, να είμαστε διαισθητικοί και να σκεφτόμαστε «outside the box».

Αν συμφωνείς, πάτησε play κι ετοιμάσου ν’ απαντήσεις σε μια σειρά από tricky ερωτήσεις!

 

Info!

Έρευνες έχουν δείξει πως η άποψη ότι το IQ μας είναι κάτι το οποίο παραμένει σταθερό, δεν ευσταθεί. Τα IQ τεστ ελέγχουν παραμέτρους όπως το λεξιλόγιο, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την λογική κτλ. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ν’ απογοητεύεσαι εάν αποτύχεις σε κάποιο τεστ, π.χ. με μαθηματικά, γιατί μπορεί να είσαι πολύ καλός σε κάποιον άλλο τομέα!

Διαβάστε ακόμα:

Αυτό το IQ test αποκαλύπτει το επίπεδο εκπαίδευσής σου!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved