Τα τεστ που δείχνουν το IQ τα αγαπάμε. Όχι ότι τα πιστεύουμε όλα αλλά μας βάζουν σε διαδικασία σκέψης και στο τέλος αποκτούμε και περισσότερη γνώση!

Λίγα είναι τα τεστ που δείχνουν το IQ, το πραγματικό ΙQ ενός ανθρώπου. Ωστόσο, είναι διασκεδαστικά, περνάς την ώρα σου, απαντάς σε ερωτήσεις γνώσεων από…  Μαθηματικά, Φυσική μέχρι και ερωτήσεις για την τέχνη.

Και στο Διαδίκτυο μπορείς να βρεις πολλά και να συναγωνιστείς φυσικά τους φίλους σου. Δες το σαν ένα challenge. Η αποτυχία είναι μέσα στο παιχνίδι αλλά αυτό δεν σημαίνει επειδή απάντησες λάθος σε 10 ερωτήσεις, ότι το IQ σου είναι χαμηλό. Γι’ αυτό μην απελπιστείς και μην το πάρεις τόσο στα σοβαρά.

Αυτό το τεστ σου κάνει 10 ερωτήσεις γνώσεων κι αν απαντήσεις έστω και τις 9 τότε έχεις IQ 151. Kαι γιατί 151; Τυπικά, όταν κάποιος έχει IQ 151 σημαίνει ότι είναι χαρισματικός, είναι η ικανότητα ενός ανθρώπου να μαθαίνει πιο εύκολα από ότι ένας μέσος άνθρωπος. Το μυαλό σου μπορεί να κάνει διάφορες συνδέσεις, να βρει μια λύση πιο γρήγορα, να λειτουργεί καλύτερα.

Το συγκεκριμένο τεστ είναι απλώς διασκεδαστικό και μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά σου και να απαντήσεις σε αυτές τις 10 ερωτήσεις. Έτοιμος;

Πάτα το play!

Info!

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα.

Έρευνες έχουν δείξει πως η άποψη ότι το IQ μας είναι κάτι το οποίο παραμένει σταθερό, δεν ευσταθεί. Τα IQ τεστ ελέγχουν παραμέτρους όπως το λεξιλόγιο, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, την λογική κτλ. Γι’ αυτό και δεν πρέπει ν’ απογοητεύεσαι εάν αποτύχεις σε κάποιο τεστ, π.χ. με μαθηματικά, γιατί μπορεί να είσαι πολύ καλός σε κάποιον άλλο τομέα!

Διαβάστε επίσης:

Μόνο οι 4/50 απαντούν σωστά σε αυτό το τεστ Αγγλικών. Εσύ;

Photo:ISTOCK / RICHVINTAGE