Θάρρος. Δύσκολη λέξη και ακόμα πιο δύσκολη να την εφαρμόσεις στην καθημερινή σου ζωή. Να έχεις θάρρος να εκφράσεις τα συναισθήματά σου, να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις, να φτάσεις εκεί που πάντα ονειρευόσουν. Και σκέφτεσαι: « Μήπως είμαι δειλός; ».

Στην ερώτηση « μήπως είμαι δειλός; » μόνο εσύ μπορείς να απαντήσεις στον εαυτό σου και μόνο εσύ μπορείς να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να αλλάξεις τα πράγματα. Άλλωστε μην ξεχνάς! Μιλάμε για τη δική σου ζωή, την οποία μια φορά ζεις.

Γιατί, λοιπόν, να μην έχεις το θάρρος να κάνεις αυτήν την τρέλα που πάντα ήθελες; Να έχεις το θάρρος να μιλήσεις μπροστά σε κόσμο χωρίς να σου κοπούν τα πόδια και χωρίς να ιδρώσουν τα χέρια σου; Τι σκέφτεσαι και τι είναι αυτό που σε κρατά πίσω; Η κριτική; Ας κοιτούν καλύτερα τον εαυτό τους.

Η δειλία δεν είναι καλό πράγμα και πρέπει να την αποβάλλεις. Πολλές φορές, όμως, ούτε εσύ δεν γνωρίζεις ότι είσαι δειλός. Εμείς, όμως, βρήκαμε ένα τεστάκι από αυτά που κυκλοφορούν στο Internet και τόσο μας αρέσουν, που μπορεί να σου αποκαλύψει πόσο θάρρος έχεις τελικά αλλά και να σου δώσει την απάντηση που ψάχνεις στο « μήπως είμαι δειλός; ».

Τι ερωτήσεις σου κάνει αυτό το τεστ; Αν μιλούσες μπροστά σε κόσμο πώς θα ένιωθες; Κι αν ήξερες ότι θα μπορούσες να φτάσεις στην κορυφή μόνο ξεπερνώντας τους φόβους σου, θα το έκανες; Η ηλικία σε τρομάζει ή είναι απλά ένας αριθμός για σένα; Φοβάσαι τη μοναξιά; Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, εσύ όμως πώς τα αντιμετωπίζεις; Αν ήθελες κάτι πάρα πολύ, μέχρι που θα έφτανες γι΄αυτό; Τα εμπόδια είναι μέρος της ζωής ή μια δύσκολη πρόκληση; Τι βλέπεις στο τέλος του τούνελ;

Και τελικά δεν μας είπες…Λες στους ανθρώπους αυτό ακριβώς που νιώθεις ή προσπαθείς πάντα να τους ευχαριστήσεις όλους;

Πάτα το play!

 

Διαβάστε επίσης:

Καιρός να μάθεις να κάνεις διαχείριση θυμού και να μην φτάνεις στα άκρα

Photo: Unsplash/Jeremy Perkins