Μήπως σε μισούν οι συνάδελφοί σου;

LIKE US ON FACEBOOK

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ μήπως σε μισούν οι συνάδελφοί σου κι εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι; Μήπως σε σχολιάζουν κρυφά πίσω απ’ την πλάτη σου και δεν το έχεις καταλάβει καν αλλά στην πραγματικότητα το έχεις προκαλέσει εσύ ο ίδιος εν αγνοία σου;

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε τόσο μια καλή φήμη στη δουλειά μας όσο και μια καλή σχέση με τους συναδέλφους και τους ανώτερούς μας. Εάν έχεις φτάσει στο σημείο ν’ αναρωτιέσαι εάν σε μισούν οι συνάδελφοί σου, μάλλον κάτι δεν κάνεις καλά!

Με το παρακάτω test θα μάθεις εάν είσαι ένας εκπληκτικός ή ένας απαίσιος συνάδελφος απαντώντας σε μερικές ερωτήσεις.

Ακόμα, όμως, κι αν το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που περιμένεις, μην ανησυχείς γιατί υπάρχουν τρόποι να βελτιώσεις την επαγγελματική σου φήμη και να μην σε μισούν οι συνάδελφοί σου!

Τα τρία πράγματα που πρέπει ν’ αποφύγεις για να μην σε μισούν οι συνάδελφοί σου:

  • Απομόνωση. Καλή η ανεξαρτησία, καλό το να δείχνεις ότι ακόμα και στην ώρα του φαγητού βάζεις ως προτεραιότητα τη δουλειά σου, όμως δεν είσαι μόνος σου! Δεν βγάζεις και την καλύτερη εικόνα προς τα έξω αν απομονώνεσαι συνεχώς για να κάνεις τη δουλειά σου. Μην χάνεις σημαντικές στιγμές με τους συναδέλφους σου, όπως είναι το μεσημεριανό γεύμα, που συνοδεύεται από χαλαρή κουβεντούλα γιατί δύσκολα θα μπεις στο κλίμα μετά.
  • Το να ξεπετάς την τελευταία ώρα. Είναι εξαιρετικά εύκολο να μην πέσεις στην παγίδα του να ξεπετάξεις δουλειά την τελευταία ώρα που βρίσκεσαι στο γραφείο. Όμως εάν αυτό το κάνεις κατ’ εξακολούθηση από την τρεμούρα σου να φύγεις στην ώρα σου, τότε να ξέρεις ότι θα το παρατηρήσουν τόσο οι συνάδελφοί σου όσο και το αφεντικό σου.
  • Το κουτσομπολιό. Η αλήθεια είναι ότι ο χώρος εργασίας είναι ένα πολύ γόνιμο έδαφος για να γεννηθούν κουτσομπολιά. Όμως, πρέπει ν’ αντισταθείς και ν’ αποφύγεις ευγενικά να μπλεχτείς με οποιουδήποτε είδους κουτσομπολιό που σχετίζεται με το αφεντικό ή τους συναδέλφους σου. Σκέψου απλά πώς θα νιώσεις όταν αντιληφθείς ότι η φήμη βγήκε επειδή ήξερες τη μισή ιστορία.

Photo: Freepik

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved