Μήπως κάνεις το λάθος επάγγελμα; Αυτό το τεστ έχει την απάντηση και μπορείς απλά να πατήσεις το play, για να σου λυθεί η απορία και να μην αναρωτιέσαι πια!

Μήπως κάνεις το λάθος επάγγελμα; Σου έχει περάσει πολλές φορές απ’ το μυαλό αυτό το ερώτημα; Κι αν ναι, ξέρεις γιατί; Το κυριότερο, όμως, μήπως τελικά είναι αλήθεια, μήπως δεν κάνεις γι’ αυτό το επάγγελμα και ήρθε η ώρα να αναθεωρήσεις ορισμένα πράγματα;

Τέτοια ερωτήματα είναι λογικό να τα έχουμε όταν είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της επαγγελματικής μας πορείας, αλλά μπορεί να το συνειδητοποιούμε κι αργότερα, όταν πλέον έχουμε αποκτήσει εμπειρία.

Σ΄αυτή την περίπτωση, που νιώθεις ότι μάλλον πρέπει να κάνεις κάτι άλλο επαγγελματικά, απλά θα πρέπει με βαριά καρδιά να το αποφασίσεις και να προχωρήσεις παρακάτω. Να ψάξεις τι είναι αυτό που σου αρέσει, τι είναι αυτό που σε κάνει χαρούμενο, σε τι είσαι πραγματικά καλός; Κι όταν το κάνεις αυτό, να θυμάσαι ότι ποτέ δεν είναι αργά για τίποτα!

Περνάμε σχεδόν τη μισή ζωή δουλεύοντας και περνάμε ένα πολύ μεγάλο μέρος της ημέρας μας στον χώρο εργασίας, γι΄αυτό εάν νιώθεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένος, κάνε αυτό το τεστ για να το μάθεις μία ώρα αρχύτερα.

Αυτό το τεστ θα σου κάνει 8 ερωτήσεις και τελικά θα σου πει αν όντως σου αρέσει το επάγγελμα που κάνεις ή μήπως τελικά έκανες λάθος επιλογή.

Οι ερωτήσεις που καλείσαι να απαντήσεις είναι εάν κάνεις αυτό τεστ τη ώρα που θα έπρεπε να δουλεύεις, κατά πόσο το επάγγελμα που κάνεις είναι κοντά σε όσα είχες ονειρευτεί, πόσο συχνά μιλάς στους άλλους για τη δουλειά σου κι όταν το κάνεις τι ακριβώς τους λες, γιατί δεν έχεις παραιτηθεί ακόμη, αλλά και πόσα projects αναλαμβάνεις την ημέρα.

Διάβασε επίσης:

Όλοι έχουν κάποιο ταλέντο σε κάτι. Το δικό σου ποιο είναι;

Photo: Stocksy/Lumina