Μετά το πρώτο τεστ με μύθους κι αλήθειες για τον κορονοϊό, επιστρέφουμε μ’ ένα νέο τεστ. Ποιες απ’ αυτές τις οδηγίες για τον κορονοϊό είναι αληθινές;

Ο ΕΟΔΥ κι άλλοι αρμόδιες φορείς ανά τον κόσμο μας ενημερώνουν τακτικά για το τι πρέπει να γνωρίζουμε για την πανδημία, ποια μέτρα προστασίας πρέπει να λαμβάνει ο καθένας ξεχωριστά, πόσο συχνά και πώς πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας σωστά.

Παράλληλα με τις επίσημες οδηγίες, όμως, κυκλοφορούν και πολλοί μύθοι, πολλά fake news σχετικά με τον κορονοϊό.

Ένας γιατρός επιχείρησε μέσα από μια σειρά αναρτήσεων στο Twitter του να καταρρίψει τους μεγαλύτερους μύθους για τον κορονοϊό, όπως το ότι το Καλοκαίρι θα “πεθάνει” ή ότι εάν μπορείς να κρατήσεις για 10 δευτερόλεπτα την αναπνοή σου χωρίς να ενοχλείσαι, είναι απόδειξη ότι είσαι υγιής.

Δυστυχώς, όμως, η λίστα με τα fake news για τον κορονοϊό δεν έχουν τέλος κι αν θέλεις κι εσύ να είσαι σίγουρος ότι δεν πιστεύεις σε οδηγίες λανθασμένες, πρέπει να πατήσεις play, να κάνεις το τεστ, να δεις το αποτέλεσμά σου και να μάθεις απ’ τα λάθη σου.

Ισχύει ότι το σκόρδο σε προστατεύει απ’ τον κορονοϊό; Πόσες μέρες μένει στις επιφάνειες ο ιός; Μπορείς να κολλήσεις απ’ το φτέρνισμα κάποιου δίπλα σου; Το αλκοόλ βοηθάει με κάποιον τρόπο; Τα αντιβιοτικά επηρεάζουν τον κορονοϊό;

Fake News: Ποιες απ’ αυτές τις οδηγίες για τον κορονοϊό είναι αληθινές;

Κάνε κι αυτό το τεστ:

Το κουίζ που θα σου μάθει να πλένεις σωστά τα χέρια σου!

Photo: Pexels