Μερικοί άνθρωποι λειτουργούν με τον αυθορμητισμό τους, ο οποίος καθορίζει όλη τους τη ζωή και κάποιοι άλλοι δεν μπορούν εάν δεν τα έχουν όλα οργανωμένα και τακτοποιημένα… τουλάχιστον στο μυαλό τους! Εσύ είσαι οργανωτικός ή αυθόρμητος άνθρωπος;

Φυσικά, γίνεται να είσαι οργανωτικός αλλά παράλληλα να παίρνεις κάποιες αυθόρμητες αποφάσεις. Απλώς, με τη λέξη “οργανωτικός” εννοούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επιζητούν μια τάξη στη ζωή τους, που δεν αφήνουν συνήθως τα πράγματα στην τύχη τους, απλώς να συμβούν.

Απ’ την άλλη, έχουμε τις αυθόρμητες ψυχές που δεν κάθονται να φιλοσοφήσουν κάθε τι που θέλουν να κάνουν. Λειτουργούν πολύ με το ένστικτο κι αν κάτι γίνει χωρίς πολλή σκέψη κι οργάνωση, δεν τους αγχώνει καθόλου.

Το παρακάτω τεστ, μέσα από μια σειρά από ερωτήσεις, μπορεί να βρει κατευθείαν εάν είσαι περισσότερο της οργάνωσης ή του αυθορμητισμού.

Εμείς μπορούμε να πούμε με περηφάνια ότι το αποτέλεσμα έβγαλε “οργανωτικός” και είναι αυτό ακριβώς που έχουμε κι εμείς στο μυαλό μας. Θέλουμε να τα έχουμε όλα υπό έλεγχο, πιστεύουμε ότι τα πράγματα δεν θα συμβούν απλά στην τύχη, εάν δεν τα επιδιώξουμε. Πρέπει να κάνουμε κάτι να συμβεί και να παλέψουμε για να συμβεί, δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη τους!

Εσύ τι τύπος είσαι; Οργανωτικός ή αυθόρμητος; Κάνε το τεστ και μάθε (αν δεν ξέρεις ήδη)!

Δες ακόμα:

Ο μόνος λόγος που δεν πρέπει να είσαι οργανωτικός!