Είσαι σίγουρος ότι κάνεις την κατάλληλη δουλειά για σένα;

LIKE US ON FACEBOOK

Το να διαλέξεις το σωστό επάγγελμα για σένα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές οι αποφάσεις που παίρνουμε στα 18 μας για την καριέρα που θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε με βάση τις σπουδές μας, δεν είναι τελικά αυτή που μας ικανοποιεί. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές και το ν’ αλλάξουμε επαγγελματική πορεία σε μεγαλύτερη ηλικία.

Μπορούμε να σου απαριθμήσουμε πολλά παραδείγματα σπουδαίων ανθρώπων που στην πορεία αντιλήφθηκαν ότι δεν τους αρέσει η δουλειά που κάνουν κι άλλαξαν καριέρα. Αλλά αυτή τη στιγμή, θα επικεντρωθούμε σε σένα και στο εάν κάνεις την κατάλληλη δουλειά για σένα!

Μέσα από 23 ερωτήσεις, αυτό το τεστ μπαίνει στην ψυχοσύνθεσή σου και σου λέει εάν το επάγγελμα που έχεις επιλέξει είναι το κατάλληλο για σένα!

Οκ, πρόκειται απλά για ένα τεστ στο Ίντερνετ, στο οποίο δεν μπορείς να δώσεις πολύ μεγάλη βάση, αλλά μήπως να πάρεις μια ιδέα για το αποτέλεσμα που θα σου δείξει;

Τι επάγγελμα να επιλέξω;

  1. Αν αγαπάς την επικοινωνία και έχεις διπλωματικές δεξιότητες, τότε επίλεξε να ασχοληθείς με τη διαφήμιση, την πώληση, τις δημόσιες σχέσεις ή ακόμα και προπονητής
  2. Αν έχεις αρχηγικές τάσεις αλλά και τετράγωνη λογική με στρατηγικές ικανότητες τότε προτίμησε να γίνεις δικηγόρος, μάνατζερ ή και σύμβουλος επιχειρήσεων.
  3. Αν είσαι δουλευταράς με έντονο το αίσθημα της δέσμευσης και της υπευθυνότητας, τότε το καλύτερο για σένα είναι υπεύθυνος σε λογιστικό γραφείο, οικονομολόγος και ελεγκτής.
  4. Αν σε διακρίνει η σεμνότητα και θες να βοηθάς τους άλλους, τότε σου ταιριάζει ένα επάγγελμα όπως οδοντίατρος, υπάλληλος βιβλιοθήκης, νοσοκόμος ή δάσκαλος.
  5. Ένας τρυφερός και ζεστός άνθρωπος που αγαπάει να βοηθάει ανθρώπους με διάφορους τρόπους, μπορεί να επιλέξει επαγγέλματα όπως σχεδιαστής, ψυχολόγος, μασέρ.
  6. Αν τώρα είσαι περίεργος, έχεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και βλέπεις παντού ευκαιρίες για κάτι μεγαλύτερο, τότε μπορείς να γίνεις δημοσιογράφος, άτομο που διοργανώνει events, σύμβουλος ή ιδιοκτήτης εστιατορίου.
  7. Αν είσαι ειλικρινήςδιορατικός και προτιμάς τη δράση από τη συζήτηση, τότε είσαι κατάλληλος για πιλότος,πολιτικός μηχανικός ή αναλυτής δεδομένων.

Διάβασε ακόμα:

Διάλεξε επάγγελμα ανάλογα την ψυχοσύνθεση σου!

Photo: Stocksy/Alia Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved