Οι παπαγάλοι είναι απ’ τα πιο έξυπνα πλάσματα του ζωικού βασιλείου! Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα που δεν σου περνούν καν απ’ το μυαλό!

Σύμφωνα την έρευνα Sandra Mikolasch, αποδείχθηκε ότι οι γκρι παπαγάλοι μπορούν να αποκλείσουν μέσα από τη λογική μια λανθασμένη δυνατότητα και αντ’ αυτού να επιλέξουν το σωστό, για να πάρουν μια ανταμοιβή! Για να δούμε, λοιπόν, μπορείς να τους «ανταγωνιστείς;» Είσαι πιο έξυπνος από έναν παπαγάλο; Απόδειξέ το!

Καθεμία απ’ τις ερωτήσεις που περιλαμβάνει το test έρχεται απευθείας απ’ τα tests ευφυΐας που δόθηκαν σε αφρικανικούς γκρι παπαγάλους απ’ το Harvard University. Μπορείς να ξεπεράσεις ένα απ’ τα πιο έξυπνα ζώα του πλανήτη;

Info!

Ένας διάσημος γκρι παπαγάλος, ο Alex, κατάφερε να κατανοήσει μέχρι και την έννοια του μηδέν, κάτι που δεν μπορούν να καταλάβουν τα παιδιά μέχρι την ηλικία των τριών ή τεσσάρων ετών.

 

Ο Αlex, ο οποίος πέθανε το 2007, γνώριζε 150 λέξεις και τις χρησιμοποιούσε για να επικοινωνήσει με τους ερευνητές που δούλεψαν μαζί του.

Διαβάστε ακόμα:

Βάλε φαντασία και σκέψη | Το τεστ που θα σε κάνει λίγο πιο έξυπνο!

Photo: Getty Images