Υπάρχει ένα IQ test που υπόσχεται να αποκαλύψει το επίπεδο εκπαίδευσής σου…Εμείς ακόμα έχουμε μερικές ενστάσεις για το  κατά πόσο το IQ του καθενός εξαρτάται από την εκπαίδευσή του.

Ακόμα ένα IQ test πέρασε από μπροστά μας καθώς κάναμε ένα search στο Internet. Και αυτό μας κέντρισε το ενδιαφέρον καθώς σχετίζει το IQ ενός ανθρώπου με το επίπεδο εκπαίδευσης που έχει λάβει.

Και κάπως έτσι ξεκίνησε μια συζήτηση στο iPop για το κατά πόσο το IQ έχει σχέση και “συμβαδίζει” την εκπαίδευση του καθενός. Ορισμένοι θεωρούν πως μπορείς να το καλλιεργήσεις και μέσα από την εκπαίδευση αλλά αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παίξει καταλυτικό ρόλο και να το καθορίσει!

Αυτό το IQ test σου κάνει ορισμένες ερωτήσεις που έχουν ως στόχο να παίξουν με το μυαλό σου. Σου δείχνει δύο αντικείμενα Α και Β και πρέπει να επιλέξεις ποιο θεωρείς πιο μεγάλο, αν ορισμένες γραμμές που απεικονίζονται στην εικόνα είναι ίσες ή όχι, αν σε μια φωτογραφία κυριαρχεί ο λαγός ή ο ελέφαντας, τι δηλαδή τραβάει πρώτο το μάτι σου.

Οι ερωτήσεις είναι λίγο tricky, ωστόσο δεν παρουσιάζουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Κάνε το test και θα το διαπιστώσεις και μόνος σου!

 

Τι είναι το IQ;

Ο Δείκτης Νοημοσύνης (Intelligence Quotient, IQ) είναι ο δείκτης ο οποίος μετρά προσεγγιστικά την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Το IQ κάθε ατόμου μετράται με διάφορες μεθόδους, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως τεστ με ερωτήσεις ή διαδικασίες με καθορισμένα αντικείμενα. Παρά τις διαφορές στον σχεδιασμό τους, αυτά τα τεστ μετρούν γενικά την ίδια μορφή ευφυίας, κυρίως την λογική και επαγωγική σκέψη και όχι και τη φαντασία, την αποφασιστικότητα, τη συναισθηματική νοημοσύνη κλπ που θα έδιναν πιο συνολικά την εικόνα ευφυΐας κάποιου.

Το ενήλικο IQ ορίζεται ως η σπανιότητα μιας πνευματικής επίδοσης ενός ενήλικα στον γενικό, μη επιλεγμένο πληθυσμό. Η σπανιότητα της επίδοσης ορίζεται από την απόσταση της επίδοσης IQ από το μέσο όρο που είναι ένα IQ 100.

Διαβάστε επίσης:

Ο δικός σου τύπος νοημοσύνης ποιος είναι;