Λένε πως τα σκυλιά μοιάζουν στους ιδιοκτήτες ή μήπως οι ιδιοκτήτες μοιάζουν στα σκυλιά; Τελικά τι ισχύει στην πραγματικότητα και ποια ράτσα σκύλου είναι το άλλο σου μισό;

Σκύλος και ιδιοκτήτης: Μια σχέση αγάπης, φιλίας, κατανόησης. Κάνει, όμως, η ράτσα σκύλου τη διαφορά; Επηρεάζει το σκυλί τον ιδιοκτήτη ή ο ιδιοκτήτης τον σκύλο;

Η αλήθεια είναι πως θα επιλέξεις ένα σκυλάκι το οποίο θα ταιριάζει λίγο πολύ με τον χαρακτήρα σου. Αν είσαι περισσότερο σπιτόγατος και λιγότερο δραστήριος, τότε πιθανότατα θα επιλέξεις έναν σκύλο που του αρέσει να αράζει, να τρώει και να κοιμάται. Και κάπως έτσι θα μπορείτε να συμβαδίσετε. Αν, όμως, είσαι πιο ενεργός και δραστήριος, τότε πιθανότατα να έχεις επιλέξει έναν σκύλο πιο μεγαλόσωμο, που του αρέσουν οι βόλτες και τα παιχνίδια.

Απ’ την άλλη ο σκύλος σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο ζωής σου. Αν θέλει ο σκύλος βόλτα, τότε δεν μπορείς παρά να του κάνει τη χάρη όσο κουρασμένος κι αν είσαι. Αν ο σκύλος έκανε ζημιά, τότε θα είσαι εσύ αυτός που θα δείξει υπευθυνότητα και θα επιπλήξει τον σκύλο. Ακριβώς, όπως κάνει ένας γονέας.

Ο σκύλος είναι “καθρέφτης” του εαυτού σου και αυτό το έχουν αποδείξει πολλές έρευνες. Οι σκύλοι με νευρωτικούς ιδιοκτήτες είναι λιγότερο εύκολο να διαχειριστούν το στρες, ενώ οι χαλαροί άνθρωποι τείνουν να είναι ιδιοκτήτες φιλικών και χαλαρών σκύλων.

Οι σκύλοι «καθρεφτίζουν» τα χαρακτηριστικά των ιδιοκτητών τους, είτε εκείνα είναι θετικά, είτε αρνητικά.

Και τελικά ποια ράτσα σκύλου είναι το άλλο σου μισό; Αυτό το τεστ σε καλεί να απαντήσεις σε 11 κατ’ τα άλλα αστείες ερωτήσεις, αναφορικά με τα μαλλιά σου, πόση ώρα θέλεις για να ετοιμαστείς το πρωί, αν σου αρέσει η γυμναστική και ποια είναι η αγαπημένη σου εποχή….προκειμένου να βγάλει το πόρισμα!

Πάτα το play!

 

Διαβάστε επίσης:

Δείξε μου τον σκύλο σου να σου πω ποιος είσαι!

Photo:unsplash/Eric Ward