Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης σήμερα και αποφασίσαμε να το γιορτάσουμε με ένα τεστ! Πόσα θυμάσαι από τα ελληνικά talent shows; Fame Story 1, 2, 3, 4, Super Idol, Greek Idol, Pop Stars, Dream Show, X Factor…. Όλα αυτά μπορεί να σου είναι γνώριμα αλλά και λιγάκι θολά στη μνήμη σου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996.

Στόχος της Ημέρας είναι να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Εσύ ήσουν τηλεορασάκιας ή όχι; Παρακολουθούσες τον έρωτα Καραφώτη- Λύτρα; Του Γρηγόρη και της Φωτεινής; Θυμάσαι ότι ο Ανδρέας Γεωργίου είχε αναδειχθεί νικητής στο Dream Show;

Πολλοί καλλιτέχνες έχουν βγει απ’ τα ελληνικά talent shows και έχουν κάνει καριέρα, ασχέτως αν κέρδισαν την πρώτη θέση ή όχι… Και μερικά παραδείγματα είναι ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, Ο Κώστας Μαρτάκης και πολλοί άλλοι.

Εμείς, λοιπόν, ετοιμάσαμε ένα test με τα αθάνατα ελληνικά talent shows. Μερικές ερωτήσεις για να δούμε αν παρακολουθούσες τηλεόραση ή όχι, αν είσαι άνω των 25 ετών, αν έχεις καλή μνήμη….

Και φυσικά, αυτό το τεστ θα σου γεννήσει πολλές αναμνήσεις και δεν υποσχόμαστε πως δεν θα καταλήξεις να ακούς “Ξέρω τι Ζητάω” ή “Και όλο χάλαγε το αμάξι ξαφνικά..” ή  απλώς να περάσεις το επόμενο δίωρο βλέποντας βιντεάκια με τα highlight από τα ελληνικά talent shows.

Ας παραδεχτούμε πως όλοι λίγο-πολύ είχαμε χαζέψει κάποιο διαγωνισμό, είχαμε σχολιάσει, είχαμε σε αφίσα τον αγαπημένο μας τραγουδιστή ή είχαμε ψηφίσει αν μας είχε ζητηθεί για να υποστηρίξουμε το αγαπημένο μας πρόσωπο. Δεν ντρεπόμαστε για αυτό… μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και δεν μετανιώνουμε!

Είσαι έτοιμος να κάνεις το test; Χωρίς να googlαρεις και χωρίς να ζητήσεις τη βοήθεια του κοινού… πάτα το play!

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο αληθινή fan του GNTM είσαι;