Η ελληνική οικογένεια στο γιορτινό τραπέζι είναι κλασική. Τι εννοούμε με αυτό; Υπάρχουν μερικοί βασικοί “ρόλοι” που παίζει ο καθένας όταν μαζεύονται όλοι οι συγγενείς μαζί. Ο δικός σου ρόλος ποιος είναι;

Οι γιορτές είναι για την οικογένεια. Μαζεύονται όλοι οι συγγενείς, γιαγιάδες και παππούδες, θείες, ξαδέρφες πρώτες, δεύτερες και τρίτες που έχεις να δεις κάμποσα χρόνια. Η ελληνική οικογένεια στο γιορτινό τραπέζι είναι γνωστή σε όλους.

Κάθε χρόνο τα ίδια. Ένας είναι ο οικοδεσπότης (αυτό μπορεί να αλλάζει από χρονιά σε χρονιά) και όλα τα άλλα παραμένουν ίδια από τότε που μπορείς να θυμηθείς τον εαυτό σου σε τέτοια τραπέζια. Και υπάρχουν και δύο κατηγορίες ανθρώπων: Εκείνοι που μισούν τη μάζωξη κι εκείνοι που την περιμένουν πώς και πώς.

Οι ρόλοι είναι κλασικοί και σταθεροί. Η μαμά που μαγειρεύει και πραγματικά δίνει ρεσιτάλ στην κουζίνα, για να μείνει φαγητό να το τρώτε έναν μήνα μετά. Ο ξάδερφος που βάζει μουσική την οποία μόνο αυτός ακούει και μόνο σε αυτόν αρέσει αλλά δεν τον πολυνοιάζει.

Την θεία που θα σου πει πόσο μεγάλωσες και μετά θα σου ζητήσει τον λογαριασμό: Αν έχεις σχέση ή είσαι μόνη, πού δουλεύεις, αν πήρες πτυχίο, τι κάνουν οι φίλες σου, τι θα κάνεις μετά, τι σκέφτεσαι για το μέλλον. Σου προκαλεί ένα άγχος και προσπαθείς να βρεις τον τρόπο να φύγεις.

Κλασικά υπάρχει ο θείος-πάρτι άνιμαλ που νομίζει πως είναι η ψυχή της παρέας και ο θείος που θα μιλάει μονίμως για πολιτική. Υπάρχει η γιαγιά που θα σου δώσει το φακελάκι με τα χρήματα σαν να σου δίνει κάτι παράνομο κι εσύ που θα λες “όχι” και “όχι” μέχρι να το βάλεις διακριτικά στην τσέπη σου.

Και μέσα σε όλους αυτούς… εσύ ποιος είσαι; Για σκέψου λίγο τον εαυτό σου σαν τρίτος. Ποιο είναι το δικό σου μοναδικό χαρακτηριστικό και πώς συμπεριφέρεσαι σε τέτοια τραπέζια;

Σου έχουμε ειδικό τεστ γι’ αυτό για να σε διευκολύνουμε.

Πάτα το play!

 

Διαβάστε επίσης:

Έτσι πέρασαν τα Χριστούγεννα τους οι διάσημοι | Τι ανέβασαν στο Instagram

Photo: Freepik