Το YouTube ανακοίνωσε ορισμένες νέες αλλαγές στον σχεδιασμό της, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη λειτουργία pinch-to-zoom, αλλά και νέο mode προεπισκόπησης των videos για να μεταβαίνεις απευθείας στο σημείο που σ’ ενδιαφέρει.

Η νέα δυνατότητα στο YouTube θα καθησυχάσει όλους τους γονείς

Νέες αλλαγές στο YouTube: Η νέα εμφάνιση που θα κάνει την πλοήγησή μας πιο εύκολη από ποτέ

Η νέα λειτουργία, που έχει ονομαστεί «pinch-to-zoom» του YouTube σου επιτρέπει να κάνεις μεγέθυνση στα βίντεο με τον ίδιο τρόπο που κάνεις στις φωτογραφίες. Και αν αυτό σου φαίνεται γνώριμο, είναι επειδή το YouTube άρχισε να δοκιμάζει τη λειτουργία αυτή με συνδρομητές της YouTube Premium τον Αύγουστο. 

Ακόμη, το scrolling μέσα στα videos (back και forward) γίνεται ακόμα πιο ακριβές με το χαρακτηριστικό «precise seeking» διότι έτσι παρέχεται η δυνατότητα να βλέπεις το κάθε καρέ ξεχωριστά σε προεπισκόπηση και θα γνωρίζεις ακριβώς που βρίσκεσαι, για να εντοπίζεις πιο εύκολα το σημείο που επιθυμείς.

αλλαγές στο YouTube
YouTube

Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το «ambient mode» που χρησιμοποιεί “δυναμική δειγματοληψία χρωμάτων” και προσαρμόζει το φόντο στα χρώματα του video που παρακολουθείς για μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης. Αυτή η δυνατότητα κυκλοφορεί τόσο στον ιστό και σε κινητά για όλους όσοι χρησιμοποιούν σκούρο θέμα. 

Η παραδοσιακή τηλεόραση σε πτώση: Για ποιο λόγο οι νέοι στρέφονται προς το Youtube, το Instagram και το TikTok;

Και αν προτιμάς να χρησιμοποιείς τη «σκοτεινή λειτουργία» στο YouTube, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κάνει τη σκοτεινή της λειτουργία ακόμη πιο σκούρα «ώστε να αναδύονται πραγματικά τα χρώματα στην οθόνη σου», είτε παρακολουθείς βίντεο στο κινητό, τον υπολογιστή ή την smart TV σου. Η πλατφόρμα μεταμορφώνει επίσης το κουμπί “εγγραφής” της και αλλάζει επίσης τους συνδέσμους στις περιγραφές βίντεο.

Εν τω μεταξύ, τα κουμπιά Subscribe, Like, Share και Download, έχουν επανασχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τους περισπασμούς. Οι αλλαγές θα γίνουν εμφανείς σταδιακά σε όλες τις εκδόσεις του YouTube (mobile, web, TV).

Απ’ το μπαλέτο έως το hip-hop,γυμνάσου χορεύοντας με τα 10 καλύτερα κανάλια στο Youtube ανάλογα με τα γούστα σου!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News