Το Tinder θέλει να προστατεύει τους χρήστες του όσο το δυνατόν περισσότερο, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο προχώρησε σε ένα πολύ σημαντικό update! Από εδώ και πέρα θα σου επιτρέπει να ελέγχεις το άτομο με το οποίο συνομιλείς για παραβατικό παρελθόν με σκοπό να βγαίνεις ραντεβού και να ερωτεύεσαι με μεγαλύτερη ασφάλεια!

Οι χρήστες του Tinder στις ΗΠΑ μπορούν πλέον να ελέγχουν το ποινικό μητρώο των χρηστών που συνομιλούν με σκοπό να εντοπίζουν πιθανή βίαιη ή επιβλαβή συμπεριφορά του παρελθόντος. Αυτό αναφέρει η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών Tinder σε δελτίο τύπου. Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται μέσω της συνεργασίας του Tinder με την Garbo, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που εκτελεί διαδικτυακούς ελέγχους ποινικού μητρώου.

iPhone SE 3: Το νέο και οικονομικότερο κινητό της Apple – Ποια είναι η τιμή και τα χαρακτηριστικά του;

Στόχος της νέας αυτής υπηρεσίας του Tinder είναι να κάνει τους χρήστες -κυρίως τις γυναίκες φυσικά- να νιώσουν πιο ασφαλείς. Όμως, εγείρονται και πολλές αμφιβολίες για τη σκοπιμότητά του, καθώς υπάρχουν ανησυχίες για το πώς θα χρησιμοποιήσει ο καθένας αυτά που θα μάθει για κάποιον άλλον.

Συγκεκριμένα, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε στοιχεία που η Garbo υποστηρίζει ότι είναι «σχετικά με την ασφάλεια του χρήστη» και όχι σε στοιχεία προσωπικής ταυτοποίησης, όπως είναι οι διευθύνσεις. Σύμφωνα με το Tinder, κάθε χρήστης θα έχει πρόσβαση σε δύο δωρεάν αναζητήσεις για τον έλεγχο του ποινικού μητρώου. Μετά από αυτό, θα πληρώσουν 2,50 $ συν ένα μικρό τέλος επεξεργασίας ανά συναλλαγή που θα χρηματοδοτήσει απευθείας τις λειτουργίες της Garbo και άλλες χρεώσεις που σχετίζονται με τις αναζητήσεις.

Instagram: Ήρθε η αλλαγή που περιμέναμε! Πλέον θα μπορείς να κάνεις like στα story χωρίς να στέλνεις μήνυμα

Έλεγχος ποινικού μητρώου στο Tinder
Unsplash / Yogas Design

Έλεγχος ποινικού μητρώου στο Tinder: Βήμα – βήμα πώς γίνεται

  • Μπορείς να πραγματοποιήσεις τον έλεγχο ποινικού μητρώου πατώντας την μπλε «ασπίδα» στην εφαρμογή.
  • Έπειτα αφού μεταφερθείς στο Κέντρο Ασφαλείας επίλεξε το άρθρο Garbo.
  • Από εκεί θα οδηγηθείς στον ιστότοπο της Garbo.
  • Αρχικά, θα χρειαστεί να βάλεις μόνο το όνομα και τον αριθμό τηλεφώνου του χρήστη που θέλεις να ελέγξεις, αλλά σε περίπτωση που αυτό δεν αποφέρει αποτελέσματα, μπορείς να βάλεις περισσότερες πληροφορίες, όπως την ηλικία του. 
  • Αν εντοπίσεις κάποια πράξη περίεργη τότε μπορείς να αναφέρεις το άτομο στο Tinder.
  • Να θυμάσαι πως η έλλειψη στοιχείων σε έναν έλεγχο ποινικού μητρώου δε σημαίνει ότι ένας χρήστης είναι απόλυτα ασφαλής.

Η αλλαγή που περίμενες στα videos του TikTok

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News