Το Twitter δοκιμάζει μια νέα λειτουργία η οποία θα προειδοποιεί τους χρήστες ότι πρόκειται να πάρουν μέρος σε μια “έντονη” συζήτηση. Η πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θέλει να εισαγάγει ένα χαρακτηριστικό που θα αφήνει μια ειδοποίηση κάτω από μια δυνητικά αμφιλεγόμενη ανταλλαγή απόψεων.

“Προσοχή. Τέτοιες συζητήσεις μπορεί να είναι έντονες”, θα είναι η φράση που θα εμφανίζεται στους χρήστες. Μια άλλη προτροπή, η οποία φαίνεται να απευθύνεται σε άτομα που απαντούν σε σχόλια, θα έχει την πρόθεση να ηρεμήσει τους χρήστες παροτρύνοντας να “προσέχει ο ένας τον άλλον”, “να σκέφτονται τον άνθρωπο” και ότι “οι διαφορετικές οπτικές έχουν αξία”.

Η προειδοποίηση για συνομιλία γίνεται στην προσπάθεια του Twitter να περιορίσει την κατάχρηση στην πλατφόρμα του, ένα θέμα που ήρθε στην επιφάνεια εκ νέου στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος όταν οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας δέχτηκαν ρατσιστικά σχόλια από χρήστες του Twitter κατά τη διάρκεια του τουρνουά Euro 2020.

Άλλες πρωτοβουλίες που δοκιμάζονται από την αμερικανική εταιρεία περιλαμβάνουν: μια δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν ανεπιθύμητους followers χωρίς να τους αποκλείουν επίσημα αλλά και μια “λειτουργία ασφάλειας” που αποκλείει τους λογαριασμούς για επτά ημέρες εάν τα συστήματα της εταιρείας εντοπίσουν να χρησιμοποιούν ακατάλληλη γλώσσα ή να στέλνουν επαναλαμβανόμενες, απρόσκλητες απαντήσεις και αναφορές.

Η διαδικτυακή κατάχρηση έρχεται στο επίκεντρο της νομοθεσίας στο Ηνωμένο Βασίλειο με το σχέδιο νόμου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το οποίο επιβάλλει στις εταιρείες κοινωνικών μέσων την υποχρέωση να προστατεύουν τους χρήστες από επιβλαβές περιεχόμενο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News