Με την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων, το Twitter ανακοίνωσε ένα νέο σύνολο δυνατοτήτων για να βοηθήσει τους χρήστες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και να ακολουθήσουν τις τελευταίες ενημερώσεις και εξελίξεις σχετικά με τα αγαπημένα τους αθλήματα.

Ποιες είναι οι νέες λειτουργίες του Twitter;

Το Twitter όλοι το έχουμε αγαπήσει για τα hashtag που μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε. Για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, λοιπόν, η πλατφόρμα πρόσθεσε ένα νέο hashflag για tweets που χρησιμοποιούν το hashtag #Paralympics.


Το Twitter παρέχει, επίσης, μια σειρά από emoji για συγκεκριμένα αθλήματα, ενώ τα emoji που πρόσθεσε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι χρήστες μπορούν ακόμη να τα ξεκλειδώσουν και να τα χρησιμοποιήσουν tweetάροντας #Gold, #Silver ή #Bronze.

Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν τους τρεις χαρακτήρες της χώρας τους ως κωδικούς για να ενεργοποιήσουν τα emoji με τη σημαία για κάθε έθνος. Με αυτό τον τρόπο το Twitter σε βοηθά να υποστηρίξεις τη χώρα σου και τον αγαπημένο σου αθλητή, αλλά και να παρακολουθήσεις ενεργά όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Μπορείς ακόμα να επισκεφτείς το hashtag #Tokyo2020 στο Explore για να μαθαίνεις γρηγορότερα όλα τα νέα απευθείας από το Τόκιο.

Εκτός από όλα τα παραπάνω, το Twitter προσπαθεί να βοηθήσει και στην ενίσχυση της καμπάνιας #WeThe15, η οποία στοχεύει να αναδείξει τα 1,2 δισεκατομμύρια άτομα παγκοσμίως που ζουν με αναπηρία. Οι χρήστες της πλατφόρμας μπορούν να ακολουθήσουν το @WeThe15 και να χρησιμοποιήσουν σχετικά hashtag για να διαβάσουν, να ενημερωθούν και να γίνουν μέρος συνομιλιών με το 15% των ανθρώπων στον κόσμο που έχουν αναπηρία. Το hashtag #WeThe15 είναι διαθέσιμο σε 17 γλώσσες και οι χρήστες μπορούν να το επισκεφτούν και να το υποστηρίξουν οποιαδήποτε στιγμή.

Ακόμη, δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να προσθέσουν ένα πλαίσιο “WeThe15” στην εικόνα του προφίλ τους ή μια μωβ καρδιά στο εμφανιζόμενο όνομα τους, συμπεριλαμβάνοντας το #WeThe15 στο βιογραφικό τους για να δείξουν την υποστήριξή τους.

Παρά τις διάφορες διαταραχές και τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και σαν χώρα αλλά και παγκοσμίως, οι Ολυμπιακοί και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες παραμένουν σημαντικά γεγονότα για τους αθλητές και διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε ποικίλους τομείς. Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν, λοιπόν, μια αφορμή για ευαισθητοποίηση και είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι κοινωνικές πλατφόρμες να προσφέρουν εργαλεία όπως αυτά για να βοηθήσουν με τον δικό τους τρόπο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News