17 Φεβρουαρίου ήταν η μέρα που το TikTok κέρδισε την Google ως το domain με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο. Η κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, όμως, δεν κράτησε την πρώτη θέση για πολύ, καθώς η Google επέστρεψε στον θρόνο της. Λίγες μέρες αργότερα, η διαμάχη συνεχίστηκε και το TikTok επέστρεψε στην κορυφή του κόσμου και η Google δεν κατάφερε ποτέ να το ξεπεράσει. Το αποτέλεσμα; Το 2021, η μηχανή αναζήτησης με τις περισσότερες επισκέψεις στον κόσμο ήταν το TikTok, όχι η Google, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Cloudflare.

Η Cloudflare, εταιρεία ασφάλειας πληροφορικής, αποκάλυψε κατατάξεις που δείχνουν ότι το TikTok βρίσκεται στην πρώτη θέση από τη μηχανή αναζήτησης τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Ιούνιο, ενώ ήταν σταθερά την πρώτη θέση από τον Αύγουστο. Πέρυσι η Google ήταν πρώτη και αρκετοί ιστότοποι, όπως TikTok, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft και Netflix ήταν όλοι στις 10 κορυφαίες.

«Άκουσα ότι αποκαλύπτουμε το όνομα του βιαστή μας» – Το TikTok γίνεται ο χώρος όπου τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης κατονομάζουν τους βιαστές τους

Ένας από τους λόγους για την αύξηση της δημοτικότητας του Tiktok φέρεται να αποτελεί η πανδημία της Covid, καθώς τα lockdown σήμαιναν ότι οι άνθρωποι βρίσκονταν στο σπίτι και αναζητούσαν ψυχαγωγία.

Το TikTok έχει πλέον περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και ο αριθμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται.

Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης στον κόσμο το 2021, σύμφωνα με το Cloudflare:

  1. TikTok.com
  2. Google.com
  3. Facebook.com
  4. Microsoft.com
  5. Apple.com
  6. Amazon.com
  7. Netflix.com
  8. YouTube.com
  9. Twitter.com
  10. WhatsApp.com

Για τους τομείς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εδώ είναι η λίστα:

Ενστάσεις για το TikTok trend που σε προτρέπει να “τραυματίσεις” την γάτα σου με το χριστουγεννιάτικο δέντρο για να μην ξανασκαρφαλώσει πάνω του

Top 10 — Τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το 2021:

1 TikTok.com
2 Facebook.com
3 YouTube.com
4 Twitter.com
5 Instagram.com
6 Snapchat.com
7 Reddit.com
8 Pinterest.com
9 LinkedIn.com
10 Quora.com

Η Insider Intelligence προέβλεψε πρόσφατα ότι το TikTok θα γίνει το τρίτο μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο το 2022. Το TikTok προβλέπεται να φτάσει τα 755 εκατομμύρια μηνιαίους users το 2022, μετά από ανάπτυξη 59,8 τοις εκατό το 2020 και 40,8 τοις εκατό ανάπτυξη το 2021.

Το Facebook, ο ηγέτης της αγοράς, είχε 2,91 δισεκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, αλλά αυξήθηκε μόλις έξι τοις εκατό από έτος σε έτος (λόγω του μεγέθους του).

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News