Σε δύο εκδόσεις και τμηματικά θα κυκλοφορήσει η νέα κονσόλα με πολλούς να ανυπομονούν όλο και πιο πολύ. Πόσο θα κοστίζει και πότε θα κυκλοφορήσει το PS5; 

Οι λάτρεις του PlayStation μετρούν αντίστροφα, ενώ την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κονσόλας από τη Sony διευκρινίζοντας τα βασικά σημεία, καθώς και την ημέρα κυκλοφορίας και την τιμή.

Πότε θα κυκλοφορήσει το PS5;

Όπως ανακοινώθηκε στην παρουσίαση, το PlayStation 5 θα κυκλοφορήσει σε κάποια μέρη του πλανήτη στις 12 Νοεμβρίου και αναλυτικά σε ΗΠΑ, Καναδά, Ιαπωνία, Μεξικό, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία και Νότια Κορέα, αλλά στη χώρα μας θα έρθει στις 19 Νοεμβρίου, όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε δύο διαφορετικές τιμές.

Πόσο θα κοστίζει το PS5;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Sony, η κονσόλα του PS5 θα είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις, με Blue-Ray δίσκο και θα κοστίζει 499,99 ευρώ, δηλαδή το κανονικό PlayStation 5, ενώ αυτή χωρίς οπτικό μέσο θα είναι φθηνότερη κατά 100 ευρώ με το PlayStation 5 Digital Edition να ανέρχεται στα 399 ευρώ.

Στην παρουσίαση που έγινε, πέρα από τα παραπάνω που αναφέραμε, η Sony εξήγγειλε και την έναρξη των προ-παραγγελιών. Έτσι, λοιπόν, όσοι θέλουν να έχουν την κονσόλα στα χέρια τους από την πρώτη κιόλας μέρα που θα κυκλοφορήσει μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους ξεκινώντας επίσημα από σήμερα, Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου.

Τι άλλο θες να ξέρεις για το PS5 που θα κυκλοφορήσει σε περίπου 2 μήνες; 

Το PlayStation 5 εφοδιάζεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή x86-64-AMD Ryzen Zen 2 ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει η AMD Radeon RDNA 2. Να τονίσουμε, ακόμα, ότι η κονσόλα έχει υποστήριξη οθονών έως και 8Κ, τη στιγμή που διαθέτει και θύρες USB κάθε τύπου και το χειριστήριο έχει ανασχεδιαστεί, προσφέροντας ακόμα καλύτερη απτική ανάδραση.

Για το PS5 θα κυκλοφορήσουν μερικά παιχνίδια, όπως τα«Final Fantasy XVI», «Spider-Man: Miles Morales», «Hogwarts Legacy», «Call of Duty Black Ops Cold War», «Resident Evil Village».

Διάβασε ακόμα:

Οι φήμες θέλουν το νέο iPhone να είναι πιο λεπτό! Θα βγει και σε περισσότερα χρώματα