Βρίσκεται σε μία δοκιμή τους τελευταίους μήνες και πολύ πρόσφατα και μυστικά το Instagram κυκλοφόρησε επίσημα τη νέα του δυνατότητα, με την οποία μπορείς να καρφιτσώσεις τις αναρτήσεις στο προφίλ σου, παρέχοντας μια άλλη, διαφορετική οπτική της εμφάνισής σου στην πλατφόρμα.

Όπως μπορείς να δεις και στο παρακάτω tweet, τώρα, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις το «Καρφίτσωμα στο προφίλ σου» μέσω του μενού λειτουργίας των τριών κουκκίδων στην επάνω δεξιά γωνία οποιασδήποτε ανάρτησης!

Pin στο Instagram: Πώς θα ενεργοποιήσεις την λειτουργία;

Όπως εξηγεί το Instagram:

«Μπορείτε πλέον να καρφιτσώσετε έως και τρεις αναρτήσεις για να παραμείνουν στην κορυφή του πλέγματος του προφίλ σας, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο στους χρήστες μεγαλύτερη ευελιξία να εκφραστούν στα προφίλ τους. Από σήμερα, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως σε όλους τους χρήστες».

Full-screen αναρτήσεις και στο Instagram! Το νέο χαρακτηριστικό και η κόντρα με το TikTok

Μια ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι αυτή η λειτουργία θα σου επιτρέψει να καρφιτσώσεις τόσο τις αναρτήσεις όσο και τα reels. Από εδώ και πέρα θα μπορείς να κάνεις δημιουργικές σκέψεις σχετικά με το πώς μπορείς να προσελκύσεις περισσότερους χρήστες στο προφίλ σου!

Όπως σημειώθηκε, το Instagram δοκιμάζει την επιλογή από τον Απρίλιο, μαζί με άλλες δυνατότητες, όπως είναι η αναδιάταξη ολόκληρης της εμφάνισης του προφίλ σου. Κάτι τέτοιο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, αλλά ο επικεφαλής του Instagram Adam Mosseri έχει σημειώσει ότι η πλατφόρμα αναζητά περισσότερους τρόπους για να δώσει στους δημιουργούς τον έλεγχο της εμφάνισής τους.

Η νέα αλλαγή στα Stories του Instagram που προβληματίζει

Για αρχή μπορείς να καρφιτσώσεις τις 3 αγαπημένες σου φωτογραφίες ή βίντεο στην κορυφή του προφίλ σου!  

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News