Το Facebook σχεδιάζει να «εφεύρει» ξανά τον εαυτό του αλλάζοντας όνομα, στο πλαίσιο του νέου μεγάλου στόχου του, της δημιουργίας του «metaverse», ενός νέου διαδικτυακού κόσμου επικοινωνίας των χρηστών μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, σύμφωνα με έκθεση του The Verge.

Ο CEO Mark Zuckerberg θα αποκαλύψει το νέο όνομα στο ετήσιο συνέδριο Connect στις 28 Οκτωβρίου, αλλά φήμες υποστηρίζουν πως ανακοινώσει το νέο όνομα νωρίτερα.

Αλλάζει όνομα το Facebook προσπαθώντας να αποφύγει το σκανδαλώδες παρελθόν του;

Σύμφωνα με το Verge, ο Zuckerberg φιλοδοξεί το Facebook να μείνει στην ιστορία ως κάτι περισσότερο από μέσο κοινωνικής δικτύωσης (με όλες τις επικρίσεις που έχει δεχτεί), ως βασικός δημιουργός του «metaverse». Ο ίδιος είχε δηλώσει στο Verge τον Ιούλιο ότι «θα αλλάξουμε έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην μας βλέπουν πρωτίστως ως μια εταιρεία social media αλλά ως μια εταιρεία «metaverse». Επιπλέον, ανακοίνωσε την Κυριακή, 17/10, ότι σχεδιάζει να προσλάβει 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρώπη για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να βοηθήσουν στην κατασκευή του «metaverse».

Ο Mark Zuckerberg γίνεται εξώφυλλο στο TIME και μας ρωτά εάν θέλουμε να διαγράψουμε το Facebook

Είχε προηγηθεί η ριζική αναδιάρθωση της Google το 2015, η οποία μπήκε κάτω από την «ομπρέλα» μιας μητρικής εταιρείας, της Alphabet, εν μέρει για να σηματοδοτήσει ότι είναι πια κάτι πολύ περισσότερο από μια μηχανή αναζήτησης. Σύμφωνα με το Verge, το νέο εταιρικό όνομα του Facebook παραμένει ένα καλά φυλαγμένο μυστικό που το ξέρουν ελάχιστοι άνθρωποι. Μένει να αποδειχθεί η αλήθεια της φημολογίας.

Όσον αφορά την ονομασία «metaverse», που ούτως ή άλλως αναμένεται να αναπτυχθεί στο μέλλον, είναι ένας όρος που δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Neal Stephenson για να περιγράψει έναν εικονικό κόσμο όπου οι άνθρωποι δραπετεύουν από έναν δυστοπικό κόσμο.

αλλάζει όνομα το Facebook
Pexels

Facebook delete: Γιατί διστάζω να πατήσω τη διαγραφή μια και καλή ενώ θέλω;

Είναι τυχαίο που το rebranding έρχεται σε μια στιγμή που το Facebook δέχεται πόλεμο και αντιμετωπίζει κριτική για μια σειρά σκανδάλων, συμπεριλαμβανομένης μιας σειράς εσωτερικών εγγράφων που διέρρευσαν από τη Frances Haugen; Μόνο ο χρόνος μπορεί να δείξει.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News