Η πανδημία του κορονοϊού και η καραντίνα μας έχουν απομακρύνει από πολλές αγαπημένες μας συνήθειες και φυσικά μας έχει απαγορεύσει τα ταξίδια στο εξωτερικό. Εάν είσαι σαν εμάς, ανυπομονείς για τη στιγμή που θα μπορέσεις να μπεις ξανά σε ένα αεροπλάνο, να προσγειωθείς σε μια πόλη και να γεμίσεις με όρεξη για εξερεύνηση! Καθώς το lockdown καλά κρατεί, βρίσκουμε τρόπους να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με όσα αγαπάμε. Και ευτυχώς για όλους μας, υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν γι’ αυτό! Ξεχωριστές πρωτοβουλίες μας έχουν δώσει τη δυνατότητα να οδηγήσουμε σε πόλεις του εξωτερικού ακούγοντας τοπικό ραδιόφωνο, να δούμε τη θέα απ’ το παράθυρο κάποιου άλλου στον κόσμο και τώρα το City Walks Live μας δίνει τη δυνατότητα να περπατήσουμε στους δρόμους αγαπημένων μας προορισμών!

Η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα έχει ελληνική υπογραφή και πιο συγκεκριμένα η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης καραντίνας, από τον Αριστομένη Γεωργιόπουλο και την Άρτεμις Στίγκα, ένα ζευγάρι προγραμματιστών που ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον ιδιωτικό τομέα.

Μέσα απ’ την online πλατφόρμα City Walks Live (https://citywalks.live) ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει πραγματικές βόλτες σε αμέτρητες πόλεις του κόσμου, έχοντας μάλιστα και την επιλογή να διαλέξει εάν θα περιηγηθεί μέρα ή νύχτα, ακούγοντας ή όχι τους ήχους της πόλης που λειτουργούν κατευναστικά και ηρεμιστικά. Φυσικά, εάν κάποιος προτιμάει να απολαύσει τη βόλτα του ακούγοντας την αγαπημένη του μουσική, μπορεί απλά να βάλει στο mute και να πατήσει play στην playlist του.

City Walks Live

«Το πρώτο lockdown ήταν απροσδόκητο για εμάς. Μην μπορώντας να ταξιδέψουμε και δουλεύοντας από το σπίτι, είχαμε ανάγκη να αλλάξουμε παραστάσεις, να δούμε νέα  μέρη και να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας σε ένα δημιουργικό project. Έχοντας λοιπόν τις ικανότητες, από το επαγγελματικό μας background, υλοποιήσαμε την ιδέα μας και έτσι δημιουργήθηκε το City Walks Live», αναφέρουν οι δημιουργοί του City Walks Live, Αριστομένης Γεωργιόπουλος και Άρτεμις Στίγκα.

Ο Αριστομένης και η Άρτεμις δηλώνουν πως σκέφτηκαν, μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία που βιώνουμε, ότι θα ήταν καλή ιδέα και η επιλογή της περιπλανησης σε περίοδο προ και μετά covid. Έτσι, μπορεί πλέον κανείς να παρατηρήσει την αλλαγή στο πλήθος του κόσμου στον δρόμο, αλλά και τα απαραίτητα πλέον μέτρα της μάσκας και των αποστάσεων.

City Walks Live

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό της πλατφόρμας είναι η ομαδική παρακολούθηση επιλεγμένων διαδρομών, “Group Walks”, στις οποίες μπορεί να γραφτεί από τη σελίδα του ημερολογίου για να ειδοποιηθεί με email λίγο πριν αρχίσει το διαδικτυακό tour ή να το παρακολουθήσει κατευθείαν την ώρα που γίνεται, πατώντας απλώς ένα κουμπί.

 Υπάρχει επίσης η δυνατότητα του chat, όπου γνωστοί και άγνωστοι συνήθως ανταλλάσουν απόψεις απ’ όλες τις γωνιές του κόσμου και σχολιάζουν τα προβαλλόμενα μέρη.

Στόχος μας είναι να εξελίσσουμε συνεχώς το City Walks Live και να εμπλουτίζουμε την εμπειρία του χρήστη. Ήδη δουλεύουμε πάνω στα επόμενα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας και ανυπομονούμε για την ολοκλήρωσή τους

City Walks Live

Η πλατφόρμα είναι δωρεάν, η απήχησή της είναι παγκόσμια και ο χαρακτήρας της ενωτικός και καινοτόμος. Δημιουργήθηκε ως ένα προσωπικό project με στόχο όλοι οι άνθρωποι να έχουνε πρόσβαση στην εξερεύνηση νέων χωρών και πόλεων.

Εμείς έχουμε χαθεί ήδη στους δρόμους των αγαπημένων μας πόλεων και σε προσκαλούμε να το κάνεις κι εσύ!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News