Το iOS 14.5 στο iPhone σου φέρνει ξεκλείδωμα προσώπου με μάσκα και πολλά άλλα. Εδώ είναι οι κορυφαίες νέες δυνατότητες που είδαμε στην beta έκδοση του update του λογισμικού.

Αν και το iOS 14 κυκλοφόρησε από το περασμένο Φθινόπωρο, η Apple συνεχίζει να προσθέτει νέες δυνατότητες στο λογισμικό της. Η επόμενη ενημέρωση -iOS 14.5- βρίσκεται αυτήν τη στιγμή σε μορφή beta. Η Apple έχει ήδη στείλει αυτήν την έκδοση beta στους προγραμματιστές, δίνοντάς τους ένα αυστηρό χρονοδιάγραμμα για να εφαρμόσουν τις απαιτήσεις διαφάνειας όσον αφορά την παρακολούθηση των εφαρμογών.

Ποια είναι τα νέα χαρακτηριστικά που φέρνει το iOS 14.5 στο iPhone σύμφωνα με όσα είδαμε στην beta έκδοση;

Ξεκλείδωμα μέσα απ’ το Apple Watch

Η πανδημία μας έφερε αντιμέτωπους με ένα πρόβλημα όσον αφορά το Face ID: Η μάσκα δεν καθιστά εύκολη την αναγνώριση προσώπου με αποτέλεσμα αυτό το χαρακτηριστικό να θεωρείται πολλές στιγμές άχρηστο.

Όμως, η Apple το παρακάπτει δίνοντας τη δυνατότητα για ξεκλείδωμα του iPhone μέσα απ’ το Apple Watch.

Νέες πολιτικές παρακολούθησης

Το iOS 14.5 προσθέτει νέες πολιτικές διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών, μια σημαντική αλλαγή που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Apple από τότε που ανακοίνωσε για πρώτη φορά το νέο iOS το περασμένο καλοκαίρι. Οι προγραμματιστές εφαρμογών, όπως το Facebook, θα πρέπει να ζητούν την άδειά σου για να αποκτήσουν πρόσβαση στο αναγνωριστικό διαφήμισης. Αυτό το αναγνωριστικό τους επιτρέπει να σε παρακολουθούν.

Ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες απορρήτου υπάρχουν ήδη στο iOS 14, αλλά το 14.5 χρησιμεύει ως “deadline” για τους προγραμματιστές να εφαρμόσουν τη νέα πολιτική πριν από την κατάργηση των εφαρμογών από το App Store.

Update στους χάρτες

Οι χάρτες της Apple εξελίσσονται και αποκτούν χαρακτηριστικά που έχουν ήδη οι ανταγωνιστές, όπως το κυρίαρχο Google Maps. Πλέον, θα μπορείς να βλέπεις live τα ατυχήματα, εάν υπάρχουν κάμερες που καταγράφουν την ταχύτητα κι άλλους κινδύνους κυκλοφορίας.

Υποστήριξη για Dual-SIM 5G

Οι χρήστες iPhone με διπλή SIM μπορούν να χρησιμοποιούν το 5G παγκοσμίως στο iOS 14.5 με τη σειρά iPhone 12. Η διπλή SIM σημαίνει ότι μπορείς να έχεις δύο ξεχωριστές γραμμές σε μία συσκευή. Αυτό είναι ιδανικό για άτομα που έχουν δύο αριθμούς, έναν για τη δουλειά και έναν για τις υπόλοιπες επικοινωνίες τους.

Όταν λανσαριστεί το iOS 14.5, και οι δύο SIM θα έχουν πρόσβαση σε πλήρεις ταχύτητες 5G.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News