Το Instagram σχεδιάζει και ετοιμάζει να κυκλοφορήσει στο άμεσο μέλλον νέες λειτουργίες που έχουν σκοπό να προστατέψουν τους χρήστες του! Αφορούν, μάλιστα, τους έφηβους και τους νέους χρήστες οι οποίοι περνούν υπερβολικά πολύ χρόνο μπροστά από μία οθόνη. Αν ανήκεις κι εσύ ανάμεσά τους, το Instagram θα σε ειδοποιεί πως πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από την εφαρμογή.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται καθώς ο επικεφαλής της πλατφόρμας αναμένεται να απαντήσει σε ερωτήσεις του Κογκρέσου σχετικά με την προστασία των ανήλικων χρηστών.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία κυκλοφόρησε το εργαλείο «Take a Break», το οποίο θα ενθαρρύνει τους χρήστες να περάσουν λίγο χρόνο μακριά από την πλατφόρμα αφού έχουν κάνει κατάχρηση μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η λειτουργία, που ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο, θα ενεργοποιηθεί πρώτα σε χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά και την Αυστραλία, καθώς και στους υπόλοιπους χρήστες τους επόμενους μήνες.

Αυτά είναι τα emojis που χρησιμοποιήθηκαν περισσότερο μέσα στο 2021

Instagram «Take a Break»: Μάθε πώς μπορείς να το ενεργοποιήσεις

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία στις «Ρυθμίσεις» και να επιλέξουν εάν θέλουν να ειδοποιούνται μετά τη χρήση της πλατφόρμας για 10 λεπτά, 20 λεπτά ή 30 λεπτά. Στη συνέχεια, θα λάβουν μια ειδοποίηση σε πλήρη οθόνη που θα τους λέει να κλείσουν την εφαρμογή, θα τους προτείνει να πάρουν μια βαθιά ανάσα, να γράψουν κάτι, να ελέγξουν τη λίστα με τις υποχρεώσεις τους ή να ακούσουν ένα τραγούδι.

Το CNN δοκίμασε τη νέα λειτουργία πριν βγει επισήμως και εκτιμά πως αν και είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπάρχει ακόμα περιθώριο βελτίωσης. Για παράδειγμα, οι χρήστες πρέπει να παραμένουν στην πλατφόρμα συνεχόμενα για να εμφανιστεί ειδοποίηση καθώς ακόμα και μια διακοπή ελάχιστων δευτερολέπτων κάνει τον χρονοδιακόπτη να επαναφέρεται.  

Instagram Take a Break

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής ασφάλειας και ευεξίας του Instagram τόνισε ότι η λειτουργία βρίσκεται ακόμα σε αρχικά στάδια και θα επεκτείνει τη λειτουργικότητά της μέσα στο 2022.

Το Instagram δήλωσε επίσης ότι θα ακολουθήσει μια «αυστηρότερη προσέγγιση» ως προς το περιεχόμενο που προτείνει στους εφήβους και θα τους ωθήσει ενεργά προς διαφορετικά θέματα. Ενώ το brand είπε ότι θα μοιραστεί περισσότερα για τη λειτουργία σύντομα, ένα στιγμιότυπο οθόνης που κοινοποιήθηκε στο CNN Business πριν από την ανακοίνωση αποκάλυψε ότι θέματα όπως ταξιδιωτικοί προορισμοί, αρχιτεκτονική και φωτογραφία της φύσης θα χρησιμοποιηθούν για να αποσπάσουν την προσοχή των χρηστών. Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News