Ήταν βέβαιο ότι θα συνέβαινε κάποια στιγμή, το Netflix, λοιπόν, άρχισε να καταπολεμά τους χρήστες που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης. Η κίνηση έρχεται στα πλαίσια μίας δοκιμής που προτρέπει τους χρήστες που μοιράζονται κωδικούς πρόσβασης να εγγραφούν για τους δικούς τους λογαριασμούς χωρίς να τους εμποδίζει πλήρως να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τον τρέχοντα κοινόχρηστο.

Μπορεί να το έχεις δει κι εσύ στην οθόνη σου, κι αν δε το έχεις δει ακόμα, έρχεται και η σειρά σου. Πολλοί είναι οι χρήστες του Netflix που δανείστηκαν έναν κωδικό πρόσβασης από την οικογένειά τους ή έναν φίλο τους και τώρα άρχισαν να παρατηρούν μια ειδοποίηση ότι δεν ζουν με τον κάτοχο του λογαριασμού. Εάν δεν ζεις, λοιπόν, με τον κάτοχο αυτού του λογαριασμού, χρειάζεσαι τον δικό για να συνεχίσεις να απολαμβάνεις τις αγαπημένες σου ταινίες και σειρές.

Βρήκαμε τις καλύτερες ταινίες που πρέπει να δεις με τον σύντροφό σου αγκαλιά κάτω από τις κουβέρτες!

Netflix επαλήθευση κωδικού: Τώρα και στην Ελλάδα

Από την άνοιξη, η συνδρομητική πλατφόρμα είχε ξεκινήσει τις «αναγνωριστικές» ειδοποιήσεις. «Αν δεν μένετε με τον ιδιοκτήτη αυτού του λογαριασμού, χρειάζεστε δικό σας λογαριασμό για να συνεχίσετε να παρακολουθείτε» ανέφερε το μήνυμα και στην επόμενη σελίδα, τους ζητούσε είτε να επαληθεύσουν ότι ο λογαριασμός τους ανήκει, είτε να το αναβάλλουν για αργότερα. 

Τώρα όμως, φαίνεται πως επιχειρείται η πρώτη «εκκαθάριση».

Netflix επαλήθευση κωδικού

Britney vs Spears: Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ του Netflix αποκαλύπτει τη βαθιά και σκοτεινή ιστορία της Britney

Το μήνυμα που εμφανίζεται στην οθόνη σου περιλαμβάνει μια επιλογή «Γίνε μέλος δωρεάν για 30 ημέρες» ή «Εάν είσαι ο κάτοχος, επαλήθευσε τον λογαριασμό με έναν κωδικό μέσω email ή μηνύματος» ή «Επαλήθευση αργότερα». Αν και φαίνεται ότι θα ήταν δυνατό να συνεχίσεις να χρησιμοποιείς τον ίδιο λογαριασμό, δεν είναι ακόμα σαφές πόσο συχνά το Netflix μπορεί να σου ζητάει την επαλήθευση σε περίπτωση που επιλέξεις «Επαλήθευση αργότερα».

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News